Muharrem ayı vesilesiyle Torbalı Müftülüğü’nün öncülüğünde Ayrancılar Mahallesi’nde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Ayrancılar İmam Hatip Lisesi Hudeybiye Camii’nde düzenlenen aşure ikramı programı, Cuma namazı sonrasında yoğun katılımla yapıldı.
TORBALI Müftülüğü’ne bağlı din görevlileri Bilal Oral ve Nedim Çabuk rehberliğinde hazırlanan etkinlikte, cami cemaati ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapılan aşureler, namazın ardından cemaate ikram edildi. Katılımcıların ilgi gösterdiği program, hem manevi atmosferi hem de dayanışma ruhunu pekiştirdi.
“BERABERLİK VE KARDEŞLİĞİMİZİ DAİM EYLEMESİNİ NİYAZ EDİYORUZ”
MÜFTÜLÜK tarafından etkinlik sonrası yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Muharrem ayı ve aşure geleneği, toplumumuzda kardeşlik, sabır ve paylaşma duygularını pekiştiren önemli bir vesiledir. Aşure hayrına katkı sunan başta din görevlilerimiz olmak üzere, emeği geçen tüm hayırseverlere teşekkür ediyor; Rabbimizden birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daim eylemesini niyaz ediyoruz.” Torbalı genelinde benzer etkinliklerle manevi iklimin yaşatılmaya devam edeceği bildirildi.















