SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Aynı iş ama erkeklere daha fazla yevmiye veriliyor!

Bu haber 18 Temmuz 2023 - 11:38 'de eklendi.

Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşulları giderek ağırlaşıyor. Çalışma koşulları daha da ağırlaşan işçiler, düşük ücretlerle herhangi bir sağlık güvenceleri olmadan çalışmak zorunda kalıyor.

GÜNÜN ilk ışıklarıyla birlikte kahvaltı yapmadan çalıştıkları tarla ve bahçelerin yolunu tutan işçiler, gün batımına kadar çalışmak zorunda. Bayan tarım işçisi, 16 yaşından beri tarım işçisi olarak çalışıyor. İşitme engelli oğlu ve kızıyla birlikte zeytin toplamaya gittiğini belirten tarım işçisi, yazın domates, çilek, pamuk tarlalarında kışın ise zeytin, marul ve mandalina tarlalarında çalışarak yaşamını idame sürdürdüğünü dile getirdi.

KAR kış demeden tarlada çalıştığını söyleyen başka bir kadın tarım işçisi, şunları anlattı: “Nerede bir tarım işçiliği varsa oradayız. Biz kadın tarım işçileri, hep erkeklerden daha az ücret alıyoruz. Örneğin biz kadınlar zeytinleri topluyoruz. Onları kasalara veya çuvallara dolduruyoruz. Bütün zor işleri biz kadınlar yapıyoruz. Erkekler bizden daha fazla yevmiye alıyor. Bu eşitsizliğe bir anlam veremiyorum ama çalışmak zorundayım. Tarlaya gelmesek ve çalışmasak aç kalacağız.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.