SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Avrupa’ya ilk yosun ihracatı Torbalı’dan

Bu haber 15 Aralık 2022 - 0:58 'de eklendi.

Torbalı’da 42 dönümlük arazide üretimine başlanan yosunlar ilk etapta Fransa ve İtalya’ya ihraç edildi.

TORBALI ilçesinde 42 dönümlük arazide üretimine başlanan yosunlar başta Avrupa olmak üzere çok sayıda ülkeye ihraç ediliyor. Gıda ve ilaç sanayisinde kullanılan yosunlar yurt dışında büyük ilgi görüyor.

İLÇENİN verimli arazilerinde üretimi gerçekleştirilen yosunlara İtalya ve Fransa’dan talep geldi. “Yeşil altın” diye adlandırılan yosunlardan ilk etapta İtalya ve Fransa’ya 20 ton ürün gönderildi.

ÜRETİMİN kısa sürede 100 tona çıkarılacağı bildirildi. Yosun üretiminin yapan fabrika yetkilisi, “İran’da ürettiğimiz yosunu şimdi Türkiye’de üretmeye başladık, buradan yurt dışına ihraç ediyoruz. Yosun üretimi Japonya, Çin gibi Asya ülkelerinde yaygın. Gıda ve ilaç sanayisinde yosun bir numaralı protein kaynağıdır” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.