SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Avrupalı öğrenciler Torbalı’da eğitimde

Bu haber 03 Haziran 2023 - 0:28 'de eklendi.

Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü; Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, kültürel değişim ve farklılıklar ile öğrenmeye ağırlık veren Erasmus+ Akreditasyon çalışmaları ile Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden ev sahipliği kabul etmeye başladı.

2022-2023 Eğitim Öğretim yılında başlatılan proje kapsamında yurt dışından Torbalı’ya gelerek eğitim almak isteyen ya da staj yapmak isteyen öğrenciler Torbalı’daki liselerde bu faaliyetlerini yürütüyorlar. Proje ile Torbalı’da ağırlanan öğrencilerin ve öğretmenlerin ilçede bulunan liselerde derslere girmesi, karşılıklı etkileşimin ve kültür değişiminin sağlanması ve çeşitli etkinliklerde yer alması amaçlanıyor.

İLK EĞİTİMLER SEMA KARHAN VE TORBALI ANADOLU LİSESİNDE

BU bağlamdaki eğitimlerin başlamasıyla birlikte ilçe yabancı ortaklarını ve öğrencileri ağırlamaya başladı. Eğitimde dijitalleşme konusunda 21-26 Mayıs 2023 tarihinde Torbalı Sema Karhan Anadolu Lisesinde, Romanya Colegiul Tehnic Edmond Nicolau, Focșani okulundan 5 öğrenci ve 2 öğretmen ağırlandı. Öğrencilerin dijital becerilerini geliştirecek çalışmalar yapıldı. Dijital kaynaklar ile öğrenme becerileri geliştirildi. Motive edici çalışmalarla öğrencilerin dijital kaynaklara bakış açısı değiştirildi. Proje kapsamında katılımcı öğretmenler ve öğrenciler uluslararası bir projede sunum yapma şansı elde etti. Öğrenciler ve öğretmenler çok kültürlü bir bakış açısıyla iş birliği içinde çalıştılar ve farklı ülke ve kültür hakkında bilgi kazandılar.

TORBALI Anadolu Lisesi, 29 Mayıs- 2 Haziran tarihlerinde Hollanda “Amsterdam Democratic School”dan gelen 8 öğrenci ve 3 öğretmeni ağırladı. Misafirler ilk gün Torbalı Anadolu Lisesi öğrencileri ile dil animasyonu çalışmaları yaptı ve bu sayede birbirlerini tanıma ve kültürel kaynaşma gerçekleştirildi. Proje dahilinde İngilizce derslerine katılım sağlandı, bunun yanında sportif faaliyetler gerçekleşti, resim atölye çalışmaları ve rahatlama egzersizleri gibi faaliyetlerde bulunuldu. Resim atölyesinde Türk ve Hollandalı öğrenci ve öğretmenler birbirlerinin kültürleri ile ilgili duygu ve düşüncelerini tuvallere yansıttı ve okulun duvarlarını süsleyen 4 sanat eseri ortaya çıktı. Ayrıca Efes ve Metropolis’e yapılan kültürel gezilerde yer alan gruplar bölgemiz tarihi ve coğrafyası hakkında bilgi sahibi olarak ilçeden ayrıldı.

TORBALI’DA eğitim almaya başvuran okul ve kurumları ağırlamaya devam edecek olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, şimdilik liselerde olan faaliyetleri daha çok kuruma ve kademeye yayma çalışmalarını sürdürürken gelecek olan misafirlerini de eğitim, kültür ve sanatsal açıdan dolu dolu programlar ile yolcu etmeyi hedefliyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.