SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Av sezonu açıldı: Tezgahlar balık doldu

Bu haber 01 Eylül 2022 - 18:43 'de eklendi.

Uzun bir aradan sonra balık sezonu başladı. Yasağın kalkması ile birlikte büyük tekneler denize açıldı ve ağları attı. Sezonun ilk balıkları da tezgâhı süslemeye başladı. Sezonun ilk günün olmasına rağmen balık fiyatlarının düşük olması vatandaşları fazlasıyla memnun etti.

UCUZ ve lezzetli olması nedeniyle, hamsi ve sardalya bugün pazarda büyük ilgi gördü. Ortalama 30-45 lira arasında satılan bu balıklar adeta kapış kapış tüketildi. Balıkçılar fiyatların daha da düşeceğini vatandaşın bu sezon hamsinin çok daha ucuza yenebileceğini belirtti. By Temel Reis Balık işletmecisi Latif Şimşe: “İnsanlar balığı çok özlemiş. Balığa olan ilgi oldukça güzel. Vatandaşlar 5 aylık balık özlemlerini gideriyor” diye konuştu.

EYLÜL av yasağının kalkmasıyla birlikte bu sabah “Vira Bismillah” diyerek teknelerle denizlere açılan balıkçılar sezondan fazlasıyla memnun. 2022-2023 balık sezonunun bugün itibariyle açılmasıyla birlikte gece saatlerinde büyük umutlarla denize açılan balıkçılar ilk günden umduklarını bulmanın mutluluğunu yaşadı. Yasağın kalktığı 1 Eylül’de özellikle Ege Denizi’nden bol miktarda hamsi çıktı. İlk gün avı sonunda balıkların tezgâhlara gelmesiyle fiyatlar geriledi. Av yasağının bitmesi ve balıkçı teknelerinin denize açılması sonrasında uzmanlardan da açıklama geldi.

KUŞADASI, Bodrum, Çeşme ve Didim gibi sahil bölgelerinden gelen balıklar, tezgâhlardaki yerini almaya başladı. 4,5 aydır heyecanla bitmesini bekledikleri avlanma yasağının bu gece son bulmasıyla, ‘Vira Bismillah’ diyen balıkçılar, Ege Denizi’nin serin sularına ilk ağlarını attılar. Bereketli bir sezon geçirecek olan balıkçılar, avdan fazlasıyla memnun. Balığın bereketli olması, fiyatlara da yansıdı. Mevcut enflasyon ve pahalılığa göre fiyatların daha uygun olduğunu kaydeden balıkçılar, ilginin de çok güzel olduğunu belirtti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.