SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Atıksu arıtma tesislerinin 2. etap inşaatları tamamlanacak

Bu haber 22 Kasım 2022 - 8:20 'de eklendi.

İZSU Genel Müdürlüğü’nün, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin onayına sunmak üzere hazırladığı 2023 Mali Yılı bütçesi 14 milyar lira olarak belirlendi.

YAKLAŞIK 8 milyar liralık kısmı kentsel yatırımlara ayrılan bütçe kapsamında Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin revizyon çalışmaları ile Aliağa Yenişakran Atıksu Arıtma Tesisi gibi önemli projeler hayata geçirilecek.

TORBALI Atıksu Arıtma Tesisi ile Ayrancılar Yazıbaşı Atıksu Arıtma Tesisi’nin 2. etap inşaatları tamamlanacak. Yıl içinde 53 paket atık su arıtma tesisi kurulacak. İZSU Genel Müdürlüğü 2023 yılında 270 kilometre de yağmursuyu ayrıştırma hattı yapacak.

ATIK SU YÖNETİMİ İÇİN 3 MİLYAR LİRANIN ÜZERİNDE BÜTÇE

ATIK suların toplanması, arıtma tesislerine iletilmesi, taşıyıcı şebekenin ve altyapının oluşturulması, iyileştirilmesi ve atık suların arıtılarak yeniden kullanımını sağlamak için İZSU bütçesinden 3 milyar 133 milyon 630 bin liralık pay atık su yönetimine ayrıldı. Bu kapsamda; Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin revizyonu ve Aliğa Yenişakran Atıksu Arıtma Tesisi’nin yapımı, Torbalı Atıksu Arıtma Tesisi ile Ayrancılar Yazıbaşı Atıksu Arıtma Tesisi’nin 2. etap inşaatları tamamlanacak.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.