SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

‘Ateşle mücadele edenler’ yaz öncesi hazırlıklarını sürdürüyor

Bu haber 12 Şubat 2022 - 19:39 'de eklendi.

Torbalı Orman İsletme Şefliği yangınla mücadele ekibi, yaz mevsimi öncesi hazırlıklarını tamamlıyor. 160 bin dönüm orman arazisinde, 150 milyon ağacın bulunduğu Torbalı’da Orman İşletme Şefliği ekipleri, yangınlara hazır.

YÜZDE 40’ı ormanlarla kaplı olan Torbalı’da, piknik sezonunun başlaması ile orman yangınları için kırmızı alarm verildi. Bahar aylarıyla birlikte muhtemel orman yangınları için Orman İsletme Şefliği’ne bağlı ekipler büyük bir titizlikle çalışıyor. Her türlü ihbarı değerlendiren ve en hızlı şekilde olay yerine varan ekipler, olası bir yangına ise anında müdahale ediyor. ÇEVRE ilçelerde ve havalimanında ise 4 adet yangın söndürme helikopteri, bir amfibi uçağı ve bir de yangın yönetim helikopteri hazırda bekliyor. Orman İşletme Şefliği, geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiği titiz çalışma ve zamanında müdahale ile çok sayıda yangını önlemeyi başarmıştı. Ekip, aynı başarıyı bu yıl da sürdürmek istiyor. VERİMLİ ve geniş arazilere sahip olan Torbalı’da ormanlık alanın genişliği de oldukça fazla. Geniş arazisini ve oldukça fazla ağaç türüne ev sahipliği yapan Torbalı’da, Orman İşletme Şefliği’nin de görevi oldukça önem taşıyor. Yüzde 40’lık alanı ormanlarla kaplı olan Torbalı’da her yıl yüz binlerce fidan toprakla buluşuyor. Yangınlarla mücadelede büyük rol oynayan su atar helikopterlerin denize ve barajlara uzak noktalardaki ormanlarda çıkan yangınlarda su ikmali yapabilmesi için buralara inşa edilen bin tonluk devasa yangın  havuzları  Torbalı İşletme Şefliği’nin en önemli unsurlarından bir tanesi. Torbalı sınırlarında önemli bölgelerde 5 adet yangın havuzu bulunuyor. Bu havuzlar Oğlananası, Çakırbeyli, Düverlik, Yeniköy ve Dağtekke’de yer alıyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.