SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Ateş savaşçısı itfaiyeci kadınlar

Bu haber 13 Temmuz 2022 - 5:13 'de eklendi.

Yıllardır ‘erkek işi’ olarak bilinen ya da o yönde toplumsal algı oluşturulan mesleklerdeki başarılarıyla ‘biz de buradayız’ diyen kadınlar yine bir ‘erkek işi’ne tabiri caizse damgalarını vurarak tüm ön yargıları yerle bir ediyor.

TORBALI’DA itfaiyeci kadınlar ateşler arasından geçiyor, 30 metrelik itfaiye merdivenine tırmanıp 50 kilo ağırlığa tekabül eden kıyafetler ile yangınlar da hayat kurtarıyorlar. Üç bar basınçla su sıkan yangın hortumlarını kullanarak ateşleri azimleri ile söndürüyorlar. Torbalı’da bulunan 60 kişilik ekipte çok sayıda kadın itfaiye personeli görev alıyor.

“ERKEK işi” ya da “kadın işi” diye bir ayrım olmadığını belirten bu kadınlar sanılanın aksine maskülen bir görünüşe de sahip değiller. Zorlu eğitim ve sınavlardan geçerek itfaiyeci olan kadın personeller toplumun kendilerini her alanda görmeye alışana kadar “biz kadınlar pes etmiyoruz” diye belirtti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.