SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Aşırı sıcak hava en çok onları etkiliyor

Bu haber 19 Temmuz 2023 - 1:55 'de eklendi.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıktığı ve sıcaklığın gölgede 41 dereceye ulaştığı Torbalı’da, döner ustaları ve ocakbaşı çalışanları zorlu mesailerini sürdürüyor.

ÜLKE genelinde etkili olan kavurucu sıcaklar Torbalı’da da yoğun olarak hissedilirken, gölgede 41 dereceye ulaşan havada ağır işlerde çalışanlar etkileniyor. Ateş başında saatlerce çalışıp döner kesen ve ocakbaşında çalışanlar kavurucu sıcaklara rağmen işlerini sürdürüyor.

GEÇİMLERİNİ sağlamak için ateşin başında çalışmak zorunda olan ustalar, zor günler yaşıyor. Ustalar bir yandan zorlanarak işini yaparken, bir yandan da vantilatörle serinlemeye çalışıyor.

“YAZIN ÇALIŞACAK USTA BULAMIYORUZ”

SICAK havalardan dolayı yazın kimsenin döner başında olmak istemediğini bu yüzden de çalışacak döner ustası bulamadıklarını belirten esnaflar, “Döner başında sıcaklık 60 70 dereceyi buluyor ama işimizi severek yapmaya çalışıyoruz. Çalışmak zorundayız. Vantilatörle serinlemeye çalışıyoruz ama pek fayda etmiyor tabi ki. Yazın bu işi kimse yapmak istemiyor, bu yüzden çalışacak bir döner ustası bulamıyoruz. Biz de ailecek bu işi yapmak zorunda kalıyoruz” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.