SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Asgari ücretli aç kalarak 22 yılda ev alabiliyor

Bu haber 31 Ocak 2024 - 0:12 'de eklendi.

Konut almak giderek zorlaşıyor. Asgari ücretlinin bir ev alabilmesi için 22 yıl boyunca maaşını tek kuruşuna dokunmadan biriktirmesi gerekiyor.

TÜRKİYE, Cumhuriyet tarihinin en büyük barınma krizini yaşarken, hem fahiş kiralar hem katlanan konut fiyatları dar gelirlinin yaşam mücadelesini içinden çıkılmaz bir sürece sürükledi. Maaşlardaki erime ve gelir dağılımındaki adaletsizlik ile birlikte asgari ücretli, bir ev sahibi olmanın hayalini dahi kuramaz hale geldi.

22 YILLIK MAAŞINI BİRİKTİRMESİ GEREKİYOR

ASGARİ ücretle çalışan bir kişinin bir ev satın alabilmesi için 22 yıllık maaşını biriktirmesi gerekiyor. Dar gelirli 22 yıllık maaşını tek kuruş harcamadan biriktirmeyi başardığında ise 100 metrekarelik bir ev satın alabiliyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.