SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Aşeren eşleri için bu manava koşuyorlar!

Bu haber 21 Eylül 2021 - 18:18 'de eklendi.

Torbalı’da hizmet veren Gül Manav, mevsimi olmasa da her türlü meyveyi bulundurması nedeniyle aşeren kadınların eş ve akrabalarının uğrak noktası haline geldi. Manav Uğur Bayer, “İnsanlar mutlu oluyor. Allah razı olsun diyor” dedi.

 

TORBALI Mahallesi Metropolis Bulvarı üzerinde hizmet veren, her mevsimin meyvesinin bulunduğu manav, özellikle hamile ve hastaların uğrak noktası oldu. Her mevsimin meyvesinin bulunduğu, bunun yanı sıra ithal meyvelerin de yer aldığı Gül Manav, Uğur Bayer’e ait. Uzun yıllardır hizmet veren Gül Manav, aşeren kadınların ve onların isteklerini yerine getirmeye çalışan kocaların imdadına yetişiyor.

‘MEVSİMİNDE BULUNMAYAN ÜRÜNLERE YÖNELİYORUZ’

BAYER, “Elimizden geldiği kadar isimizi severek yapıyoruz, o yüzden ayaktayız” dedi. Sektördeki isimlerinin ‘Hamile manavı’ olduğunu belirten Uğur Bayer, “Hamileler olsun, hastalar olsun veya bulunmayan ürünler olsun kolay kolay her yerde bütün mamulleri bulabiliyor ama biz daha çok mevsiminde bulunmayan ürünlere yöneliyoruz. Kışın, yeşil erik, kiraz, çağla, badem, yazın, ayva, nar” diye konuştu.

KURTARICILARI OLUYOR

HAMİLELİK döneminde anne adaylarının canı mevsiminde bulunmayan meyveleri çekince, eşleri ve akrabaları da bu isteğini yerine getirmek için ilçenin altını üstüne getirmek zorunda kalıyor. Yılların tecrübeli manavı Gül Manav, aşeren kadınların ve hastaların onların isteklerini yerine getirmeye çalışan eş ile akrabalarının kurtarıcısı oluyor. Manav Bayer, hamile kadınların canının yazın en çok nar, ayva, mandalina gibi kış meyvelerini, kışın ise yaz meyveleri olan yeşil erik, çağla badem, kiraz, şeftali, yaş üzüm ve çilek çektiğini belirtti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.