SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Artan zamlar vatandaşı eskilerini tamir etmeye yönlendirdi

Bu haber 28 Ocak 2024 - 1:19 'de eklendi.

Alım gücünün azalmasıyla birlikte vatandaşların yeni bir şey almak yerine eskisini onarmaya yönelmesi terzi ve ayakkabı tamircilerine iş yoğunluğu olarak yansıdı.

FİYATLARDAKİ artış ayakkabı ve giyim sektörünü büyük ölçüde etkiledi. Dolaptaki eskilerini onarımdan geçirmeye başlayan vatandaşlar, soluğu terzi ve ayakkabı tamircilerinde aldı. Zamların yoğun yaşandığı bu günlerde yeni ayakkabı ve giysi almak istemeyen vatandaşlar, önceki yıllarda giydiği ayakkabılarına ve giysilerine bakım yaptırmayı tercih ediyor.

TORBALI’DA yoğunluktan dolayı yüzleri gülen terzi ile ayakkabı tamircileri, vatandaşların alım gücünün düştüğü için tamirata yöneldiğini belirterek işlerinde hareketlilik yaşandığını ifade etti. 50 yıldır terzilikle uğraşan esnaf, kış ayının yaklaşmasıyla kışlık elbiselerin de tamir için yavaş yavaş getirilmeye başlandığını söyledi; “Müşterinin tamir için getirdiği elbisede ufak tefek tamir işleri varsa müşteri memnuniyeti açısından tamirini yapıyoruz. Ücret de almıyoruz. Elbise tamiratına ciddi bir rağbet var. Bu iş olmazsa vatandaş zor durumda kalır. Ayakkabının ve arabanın tamircisi olduğu gibi giyimin de elbisenin de tamire, tamirciye ihtiyacı var. Bu rağbeti hayat pahalığına bağlıyoruz. Kışın giyilebilecek bir pantolon şu an 500 TL. Bunu her vatandaşın alma şansı yok.” dedi

ARTAN fiyatlar sebebiyle ayakkabı tamir işlerinde artış olduğunu belirten esnaf, “Ayakkabıda fiyat yükselişi olmasıyla beraber tamir işimiz daha da çoğaldı. Bazen yoğunluğa yetişemiyoruz. Bazı müşterilerimiz ayakkabısının tamir edilmemesi durumunda giyecek başka ayakkabısının olmadığını söylüyorlar. Müşterinin tamirat için verdiği ayakkabılarda denk geldiğimiz başka bir eksiği varsa da onu da ücretsiz bir şekilde yapıp teslim ediyoruz.

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.