SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Artan yem fiyatları nedeniyle, hayvanlar meralarda otlatılmaya başlandı

Bu haber 28 Mart 2022 - 21:19 'de eklendi.

Torbalı’da Besiciler artan yem fiyatları nedeniyle zor günler geçiriyor. Son 1 yılda yem fiyatları yüzde 100 artmış durumda. Üretici hayvanlarına yem vermek yerine artık yeşil alanlarda otlatmaya başladı.

YÜKSEK artış besiciyi canından bezdirdi. Hayvan sahipleri bahar mevsiminin gelmesi ve otlak alanların çoğalmasıyla küçükbaş hayvanlarını meraya götürüyor! Besiciler, hayvan yetiştiricilerinin yem fiyatlarındaki yüzde 100’lük artışa isyan ettiklerini söylediler.

TÜM sektörlerde olduğu gibi hayvancılık sektörü de zor günler geçiriyor. Son 1 yılda yem fiyatları yüzde 100 artmış durumda. Verilen krediler besicileri daha zor duruma düşürmenin ötesine gidemiyor

GIDA fiyatlarında olduğu gibi girdi fiyatlarında da çiftçinin gübre fiyatı ile TÜİK’in fiyatları birbirini tutmamakta. Çiftçiye göre gübre ve yem fiyatlarındaki artış açıklananın iki katı.

SİYASİLER ise, “Yem fiyatlarında bu artış besicilerimizi çok zor duruma düşürüyor. Fabrika yeminde hammadde bakımından yüzde 50-60 dışa bağımlı olduğumuzu düşündüğümüzde durumun vehameti ortaya çıkıyor. İktidar ile birlikte uygulanan bu yanlış tarım politikaları da değişmeli. Çiftçiyi, köylüyü tekrar üretime teşvik edecek politikalar uygulanmalı” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.