SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Arslanlar biberi ‘coğrafi işaret’ aldı

Bu haber 15 Eylül 2022 - 9:20 'de eklendi.

ilçe protokolü üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen programda Torbalı Arslanlar Biberi Coğrafi İşaret Tescil Belgesi verildi

TARIM ve Orman İl Müdürlüğü, Torbalı Kaymakamlığı ve Torbalı Ticaret Odası tarafından Arslanlar Mahallesi’nde düzenlenen coğrafi işareti alınan “Arslanlar Biberi” tanıtım etkinliği yapıldı. Programa, İzmir Milletvekili Mahmut Atilla KAYA, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Torbalı Kaymakamı Ercan Öter ve Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin katılım sağladı.

“TATLI bir acısı olan ‘Arslanlar Biberi’nin en büyük özelliği diğer acı biberler gibi mideye zarar vermemesidir” diye konuşan köylüler, “Bu nedenle özellikle pul biber yapımında ve özel lokantalarda tercih ediliyor. Bir diğer adı Yörük Biberi olan Arslanlar Biberi Rumeli topraklarından getirilip yetiştirilmeye başlandı. 117 yıl önce tohumları Rumeli’ den getirilen ve ilk olarak sadece Arslanlar Köyün’de yetiştirilmeye başlanan Arslanlar biberi, şimdilerde tüm Türkiye’ deki üreticiler tarafından yetiştiriliyor. Arslanlar köyünde 1893 yılından beri üretim devam ediyor” denildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.