SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Arsa sahipleri artık çok zengin!

Bu haber 25 Ocak 2023 - 0:57 'de eklendi.

İmara açık alanların azalması ile birlikte ilçede arsa fiyatları artarken, artık 2 katlı evler bile yıkılıp yerine lüks ve çok katlı binalar inşa ediliyor. Arsalar, sahibine ciddi oranda kâr ettiriyor

TORBALI’NIN kasaba olduğu dönemde tenha bir köşede küçük bir arsa almayı başaran herkes şimdilerde en lüks konuta sahip olma imkânına sahip. Öyle ki ilçede 20 yıl öncesine kadar kimsenin yüzüne bakmadığı gecekondu evler bile şu günlerde müteahhitlerin arasında satın alma rekabetine dönüşmüş durumda.

İMARA açık alanların azalması ile birlikte ilçede arsa fiyatları artarken, artık 2 katlı evler bile yıkılıp yerine lüks ve çok katlı binalar inşa ediliyor. En basitinden bir arsası olan Torbalı’da zengin oluyor. Arsalara artan talep sonrasında, fiyatlar tavan yaptı. İlçedeki arsaların değeri yüzde 500 artarken, genellikle kat karşılığında satılıyor.

EMLAK ve konut sektöründeki hareketliliği artık gözle görülür şekilde artan Torbalı’da en büyük rekabet müteahhitlerin boş arsa bulma yarışında yaşanıyor. Sayıları 100’ü geçen müteahhitler, İzmir’in en iyi konutlarını Torbalı’da inşa ederken, sektör her geçen gün büyüyor. Sektör temsilcileri kendini geliştirirken, İzmir, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çevre illerden de birçok yatırımcı Torbalı’nın yolunu tutuyor.

BU gelişmeler ise arsa fiyatlarının bir anda tavan yapmasına neden oldu. Bu artış arsa, sahiplerini zengin ederken, ortalama bir binadan en az 2 ya da 3 ev arsa karşılığı olarak veriliyor. 30 yıl öncesine kadar kimsenin uğramadığı Sadık İleri Bulvarı, Torbalı Mahallesi, Torbalı Caddesi, Koruluk Mevkii gibi bölgeler kat be kat değerlendi. Bu bölgelerden arsa almak artık neredeyse imkânsız bir hale geliyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.