SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Arkas, 1 hektarlık alana GES kurulacak

Bu haber 12 Aralık 2022 - 23:30 'de eklendi.

İzmirli tanınmış işadamı Lucien Arkas’ın sahibi olduğu LA Organik Bağcılık Şarapçılık Şirketi’nin mülkiyetinde Torbalı’daki tarım arazisine güneş enerji santrali dikilmesine yönelik planlar İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı.

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Arkas Holding’e ait bir taşınmazın imar planlarını yayımladı. Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’a ait Torbalı’da yer alan bağ, şarap evi ve restoranın bulunduğu yerle ilgili yapılan plan değişikliği askıya çıkarıldı.

ASKIYA çıkan planlara göre, Kuşçuburun Mahallesi’nde yer alan 13 hektar büyüklüğündeki 849 parselin 1 hektarlık kısmının statüsü değiştirilmek isteniyor. Hali hazırdaki 5 binlik planlarda ‘tarım alanı’ ve ‘turizm alanı’ statüsündeki parselin bir kısmının ‘enerji üretim alanı (güneş enerji santrali) olarak belirlenmesi amaçlanıyor.

PARSELE dikilmek istenen güneş enerji santralinin 750 kw gücünde olması planlanıyor. Planlar bir ay boyunca askıda kalacak.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.