SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Arı üreticilerine şeker dağıtımı yapıldı

Bu haber 09 Aralık 2022 - 21:35 'de eklendi.

Torbalı’daki arı üreticilerine Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen şekerler dağıtılmaya başlandı.

GIDA, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü koordinesinde Torbalı’nın mahallelerinde şeker dağıtımı yapılıyor. Arıcılık Kayıt sisteminde aktif olan arıcılara kovan adetine göre çiçek ve nektarın olmadığı bu erken dönemde arının teşvik beslenmesi için arıcılara dağıtım başladı.

MERKEZDEKİ üreticilerin büyük bir kısmının tamamlandığını, köy ve mahallelerin ise en kısa sürede bitirileceği öğrenildi.

ARI yetiştiricileri yaptığı açıklamada, sonbaharın bu döneminde çiçek ve nektarın olmamasından dolayı arıların beslenmediği takdirde öldüğüne dikkat çekerek, bunun şekerli bal üretimi anlamına gelmediğini vurguladı.

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Torbalı İlçe Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Bakanlığımızca, Arıcılar Birliği’nin talepleri doğrultusunda aktif arılı kovanı bulunan üreticilere Türkiye Şeker Fabrikalarından temin edilen şekerlerin 4. parti dağıtımı gerçekleştirildi” denildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.