SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Arazilerde hasat nöbeti

Bu haber 24 Kasım 2021 - 22:07 'de eklendi.

Üreticiler hasadı devam eden arazilerinde hırsız ve yabani hayvanların verebilecekleri zararlara karşı tedbir aldı. Çiftçiler, günün her saati nöbet tutmaya başladı.

TARIM arazilerinde bu yıl geçtiğimiz sezonlara kıyasla en verimli dönem yaşanıyor. Ürün bolluğundan dolayı hasat bereketli geçiyor. Öte yandan geçen sene özellikle domateste kendini gösteren midyö gibi rekolteyi düşüren hastalıkların izine rastlanmaması Torbalı çiftçisinin yüzünü güldürdü. Şu ana kadar çiftçiyi zarara uğratacak herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı ilçede üreticiler ekstra önlemler alıyor.

SEBZE ve meyve fidelerindeki hastalık tehdidini İlçe Tarım ve Hayvanlık ile Torbalı Zirat Odasının yaptığı uyarıları dikkate alarak kesin çözüme ulaşan üreticiler hasada devam ediyor. Hasadın yapılmasıyla beraber sebze ve  meyve hallerindeki ürün miktarının artması pazar tezgahlarında, manavlar fiyat indirimine neden olarak tüketicinin alım gücünü arttırıyor. Tarım arazilerinde yaşanan olumlu gelişmeler yaşanırken üreticiler aldıkları ek tedbirle sezonu sorunsuz kapatmak istiyor. Ek tedbirler kapsamında arazilerini hırsızlara ve yabani hayvanların vere bilecekleri zararlara karşı korumak isteyen üreticiler bekçi tuttu. Mahsulün ekili olduğu tarlada nöbet tutan bekçilerin hırsızlara göz açtırmıyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.