SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Araç muayenesi için duyuru yapıldı

Bu haber 27 Temmuz 2023 - 2:02 'de eklendi.

Trafiğe kayıtlı 25 milyon aracın belirli dönemlerde muayene yaptırması gerekiyor. Bazı dönemlerde yaşanan yoğunluk nedeniyle vatandaşlar mağdur oluyor. TÜVTÜRK, mağduriyeti gidermek için yeni uygulamasını duyurdu. İşte detaylar…

ARAÇLARIN ilk üç yaş ve sonrası her iki yılda bir muayene edilmesi zorunlu. Araç muayenelerini yapan TÜVTÜRK, araç muayenesi yaptırmak isteyen vatandaşları, gezici istasyonlar hakkında bilgilendirdi.

GEZİCİ ARAÇ MUAYENE İSTASYONLARI NERELERDE VAR?

YAPILAN açıklamalarda şu bilgilere yer verildi: “Sadece seçilen tarihin içinde bulunduğu haftanın programını görüntüleyebilirsiniz. 77 ilde bulunan gezici istasyonlar sadece randevu ile hizmet vermektedir. Geçerli bir Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü olmaması, araç muayenesinde ‘Ağır Kusur’ olarak tanımlanır ve araç muayeneden başarısız olur. Egzoz Gazı Emisyonu Ölçümü’nü tüm sabit istasyonlarımızda ve yetkilendirilmiş gezici istasyonlarımızda yaptırabilirsiniz. Seyyar araç muayene istasyonunun hizmet verdiği ilçe sınırları içinde Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü yapan başka bir yetkili ölçüm istasyonu var ise, o ilçe ve ilçenin belde, mahalle ve köylerinde Seyyar Araç Muayene İstasyonları Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm hizmeti veremeyeceklerdir. Traktör muayenenizi ayrıca tüm gezici ve sabit istasyonlarımızda da yaptırabilirsiniz. Binek otomobil, traktör ve motosiklet haricindeki araçlar hava destekli hidrolik frene sahip ise gezici istasyonlarda araç muayene hizmeti verilmeyecek olup, sabit istasyonlarda hizmet verilmektedir.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.