SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Araba yerine motosiklet tercih ediliyor

Bu haber 17 Aralık 2022 - 10:43 'de eklendi.

Torbalıda yüksek hızlara çıkabilen motosikletler için gerekli olan A sınıfı ehliyetin verilmesi ardından hız tutkunları kurslara akın etmeye başladı. Sürücü eğitmeni  Sertan Özbay A sınıfı ehliyet alacakları uyararak tehlikelere vurgu yaptı.

TORBALI İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri, ilçede bulunan tescilsiz ve plakasız motosikletleri trafikten men ediyor. Kazaları ve olası suçları önlemek adına, plakasız motosikletlere yönelik uygulamaların sayısında artış oldu. Asayiş ve trafik ekipleri tarafından ulaşım ve kamu düzeninin sağlanması amacıyla sürdürülen çalışmalarda hem asayiş hem trafik ekipleri denetim gerçekleştiriliyor. Başta Metropolis Bulvarı olmak üzere Haluk Alpsu Bulvarı, Doğan Bursalıoğlu Caddesi, Mithatpaşa Caddesi, Kazımdirik Caddesi, İsmetpaşa Caddesi, Cemali Tuncel Bulvarı, Naci Tuncel Bulvarı ve D-550 İzmir Aydın Karayolu gibi ilçenin en işlek cadde ve sokaklarında seyyar uygulama yapan ekipler, tescilsiz ve plakasız motosikletlerin sürücülerinin gözünün yaşına bakmıyor. Artan denetimlerden dolayı sürücü kurslarına B ve A2 motosiklet ehliyeti almak için gelenlerin sayı artarken son iki sınav döneminde de A sınıfı motosiklet eğitimleri ve sınavları başladı.

TORBALI’DA yaşayanlar gidecekleri kısa mesafeli yerler için araba yerine motosiklet kullanmayı tercih ediyor. Trafik yoğunluğuna takılmadan istedikleri yere giden motosiklet sürücülerinin sayısı yaz mevsimiyle beraber arttı. Farklı modellerden pek çok motosikleti görmeye alışık olduğumuz Torbalıda son aylar yüksek hızlara çıkan markalar ön plana çıkıyor. Saatte 300 kilometreye kadar hızlanabilen spor motosikletlerin karıştıkları kazalar genellikle ölümle noktalanıyor. Sürücü eğitmeni  Sertan Özbay hız için tercih edilen motosiklet sürücülerine uyarılarda bulunarak ” A sınıfı ile kullanılan motosikletler kısa zaman aralığında 300 kilometre gibi yüksek hızlara çıkabiliyor. Bu tür motosikletleri kullananların trafikte daha fazla dikkatli olmaları gerekiyor. Çünkü o hızlarda yapılan kazalar istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.