SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Apartmanların gölgesindeki kerpiç evler yıkılmayı bekliyor!

Bu haber 07 Mayıs 2023 - 1:45 'de eklendi.

Torbalı’nın her yerinde bulunan, kullanılmayan kerpiç binalar her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Vatandaşlar, taşıyıcı duvarları zarar gören yapıların bir an önce kontrollü bir şekilde yıkılmasını istiyor

KÖYLERDE ilçe merkezine göçlerin başlamasıyla birlikte kırsal kesimde nüfus oranı azaldı. Tarım ve hayvancılıkla uğraşanların yaşadığı bölgeler haline gelen köylerde boşalan evler kaderine terk edildi. Bakımları yapılmayan boş kalan eski kerpiç evlerin zaman içerisinde kullanılmayacak bir hale gelerek duvarları patlayarak çatıları çöktü.

İLÇE MERKEZİNDE DE BENZER GÖRÜNTÜLERE ULAŞILDI

KİMSENİN yaşamadığı kerpiç evler çökerek çevredeki diğer yerleşim yerlerine veya yol üzerinden geçen insanlara zarar vermeyecek zararların önüne geçilmesi için gelen şikayetler üzerine kontrollü olarak yıkılıyor. Genellikle yıkılmak üzere olan evlerle ilgili şikayetler köylerden gelirken ilçe merkezinde de bazı mahallelerde benzer görüntülere ulaşıldı.

KERPİÇ EVLERİN YERİNİ, YÜKSEK KATLI APARTMAN DAİRELERİ ALDI

İLÇEDEKİ kerpiçten yapılan evlerin yerini artan nüfusla birlikte yüksek katlı apartman daireleri aldı. İnşaat şirketlerinin yaptığı yeni yatırımlarla Torbalı genelinde binlerce apartman dairesi ve site inşa edildi.  İnşaatların tamamlanmasıyla kelimenin tam anlamıyla Torbalı’nın çehresi değişti. Yeni yerleşim yeri projeleri için çalışmaların devam ettiği bölgede bazı semtlerde ara sokaklarda kerpiç evler bulunuyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.