SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Annem’li çocuklar, baskı ve boya çalışmaları dersinde çok eğlendi

Bu haber 18 Ocak 2021 - 10:23 'de eklendi.

OKUL öncesi dönemde olan çocuklar için ‘baskı etkinlikleri veya boyama çalışmaları’ bir eğlence olmanın yanında mükemmel bir ince motor beceri geliştiricisi olduğu biliniyor. Muratbey Mahallesi’nde eğitim veren Annem Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde öğrenim gören minikler de, belirli aralıklarla bu eğitimi alıyor. Kreş Müdürü Aysel Yegül, okul öncesi küçük yaş grupları için yapılabilecek baskı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

‘RESİMLE VE SANATLA UĞRAŞAN ÇOCUKLARIN HAYAL DÜNYALARI DAHA GENİŞ OLUR’

BASKI etkinlikleri ve çocuklara sağladığı faydalar hakkında konuşan Yegül, “Çocuklarda ince motor ve kaba motor gelişimini destekler. Çocukların dikkat sürelerini artırarak el göz koordinasyonunu geliştirir. Özgür bir şekilde kendi baskı etkinliklerini ve boyama çalışmalarını yapan çocuklar özgüven olarak diğerlerinden daha farklı seviyede olurlar. Resimle ve sanatla uğraşan çocukların hayal dünyaları daha geniş olur. Farklı baskı etkinlikleri ve boyama çalışmaları yapan çocuklar çok küçük yaşlarda renkleri kavrar ve anlamlı hale getirir. Evde bu tarz çalışma yapılan çocuklar okul hayatında özgüvenli ve başarılı olurlar. En önemlisi ise anne veya baba ile geçirilen vakitler hiç bir zaman unutulmaz” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.