SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Annem’den, Dünya Çocuk Hakları Günü’nde anlamlı etkinlik

Bu haber 03 Aralık 2019 - 16:07 'de eklendi.

DÜNYA Çocuk Hakları Günü kapsamında, Annem Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde bir dizi etkinlik yapıldı. Dünya Çocuk Hakları Günü; 1989 yılından bu yana, Birleşmiş Milletler tarafından kabul görmesinin ardından 20 Kasım tarihinde farkındalık oluşturmak için kutlanıyor. 193 ülke tarafından onaylanan Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi; kanunen çocukların sahip olduğu eğitim, sağlık, barınma gibi hakların tanımlanmasına olanak sağlanıyor. Toplam 193 ülke tarafından imzalanan sözleşme en fazla sayıda ülke tarafından imzalanan ve en kısa zamanda yürürlüğe giren uluslararası belge olma özelliğine sahip.

TÜM ÇOCUKLARIN GÜLÜMSEDİĞİ BİR DÜNYA OLSUN

CİNSİYET, din, dil, ırk ve sosyal statüye bakılmaksızın çocukların güvenli ve sağlıklı koşullarda barınması ilkeleri üzerine kurulan sözleşme, uluslararası platformda mutabakata varılmış, değiştirilmesi mümkün olmayan standartları ve yükümlülükleri içermektedir. Muratbey Mahallesi’nde eğitim veren Annem Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde de bu anlamlı günde çeşitli etkinlikler yapıldı. Ellerinde çeşitli dövizler tutan minik öğrenciler, ‘tüm çocukların gülümsediği bir dünya olsun’ panosu önünde kameralara poz verdiler

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.