SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Annem Kreş, ince motor becerilerinin gelişimine önem veriyor

Bu haber 21 Ekim 2021 - 2:11 'de eklendi.

Muratbey Mahallesi’ndeki modern eğitim kurumunda faaliyet gösteren Annem Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde öğrencilere hem eğitici hem de öğretici çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda, miniklerin ince motor becerilerini destekleyici etkinlikler de yapılan çalışmalar arasında yapılıyor. Önceki gün de, yapılan bu eğitimler çerçevesinde rengarenk elastik toplar yapan minikler çok eğlendi. Toplara sevimli yüz ifadeleri çizen minikler, oynarken dolayışa keyifli vakit geçirdiler. Kurum yetkilileri, ince ve kaba motor deye tabir edilen ve insanın vücudunu hareket ettirme kabiliyeti olan bu eğitimleri belirli aralıklarla sürdüklerini kaydettiler.

KÜÇÜK KASLARIN ÇALIŞMASI İLE GERÇEKLEŞEN HAREKETLER

İnce motor becerilerinin; el ve parmakların kullanımıyla küçük kasların çalışması ile gerçekleşen hareketler olduğunu anlatan Kreş yetkilileri, “Örneğin, kalem tutma, kesme, boyama, yırtma, yapıştırma, boncuk dizme, çatal-kaşık kullanımı, düğme ilikleme gibi eylemler küçük kas hareketleridir. Bebeklik çağında (0-2 yaş) kaba motor gelişimi hızlıyken, 2 yaş sonrası ince motor gelişiminde hızlanma görülür. Okul öncesi dönemde de süregelen bu gelişim alanı önemli ve değerlidir. El göz koordinasyonunu geliştirmek, çocuk, aile, okul işbirliği içinde ele alınmalı ve ilerleyen zamanda çocuğun akademik hayatında etkili olduğu gözden kaçırılmamalıdır. Özellikle ilkokula başlayan çocuklarda sıklıkla görülen kalem tutmada zorluk, yazı yazarken yorulma, takip edememe, kopyalayamama sıkıntılarının temel nedeni el göz koordinasyonu, yani küçük kas becerisi eksiklikleridir. Küçük kas becerilerini geliştirmek mümkündür ve son derece basit oyun ve oyuncaklarla her yerde rahatlıkla uygulanabilir. Biz de çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.