SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Anne babanızın kıymetini bilin…

Bu haber 03 Mart 2021 - 9:29 'de eklendi.

Büyüyüp gelişen insan bebeklikten yetişkinliğe adım atarken nasıl fedakârlıklarla yetiştirildiğini çoğu zaman anlayamaz.

Ne zaman ki yetişkinliğe adım atar ve Yüce Allah nasip eder de bir çocuğu olursa o zaman anne babalarının neler yaşadıklarını yaşantı sürecinde öğrenmeye başlar. Ve eğer fırsat varsa, anne baba halen hayattaysa bu farkındalıkla bazı kusurlu davranışlarını düzeltebilir. Gerçi bazen çocuk sahibi olmak bile kişide herhangi bir davranışı değiştiremeyebiliyor.

Ne acıdır ki duyguları körelip duyarsızlaşmış, anne babasıyla didişmeyi marifet gibi algılayan, saygı göstermeyen ve hatta hakaret eden kem talih evlatlar da vardır.

Bunlar, eşlerinin kaprislerini bile anne babalarına yansıtır, dünyalık taleplerinin karşılanmamasını onların marifetsizliğine bağlar, bazen de saygısızlığa varacak tartışmalara girmekten çekinmezler. Kıymet bilmez, nankörlük ettiklerinin farkında olmazlar.

Oysaki şefkat kahramanı anneler bir ömür boyunca çocuklarının evlatlarını (torunlarını) bile aynı sabır ve ihtimamla yetiştirirken tek beklentileri çocuklarının ilgisi ve sevgisidir.

Sevgilerini anneler kadar belli edemeyen vefakâr bir ömür boyunca edindikleri birikimlerini bebeklikten yetişkinliğe kadar çocuklarının tasarrufuna vakfeden babaların beklentisi de yine ilgi ve sevgidir.

Anne ve babaları bu ilgiden ve sevgiden mahrum bırakmak bilinçli ve insaflı bir evladın yapacağı bir davranış değildir.

Hele bir de onlara saygısızlığa ve hakarete varan bir anlayışla yaklaşan, ölmelerini bekleyen ve daha yaşıyorlarken miras derdine düşen dünyanın ağına takılıp kalmış evlatlar da vardır ki bunlar dünyada kendilerini en çok önemseyen varlıklara ne kadar büyük haksızlık ettiklerini göremeyecek kadar körleşmiş talihsizlerdir. Anne baba gibi değerli mücevherlerin kıymetini bilmemenin ızdırabını onların yokluğunda dünyanın dağdağası içerisinde hissedecek ve acıyla ürpereceklerdir. Pişmanlık hisleri ise bir işe yaramayacaktır.

“Keşke dememek için anne” babalarınızın kıymetini yaşadıkları süre içerisinde bilin.

Onları sevin. Onların sizden istedikleri; sizin için yaptıkları fedakârlıkların bilincinde olarak onlara sevgiyle sarılmanızdır.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.