SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine anlamlı konferans

Bu haber 31 Aralık 2021 - 0:21 'de eklendi.

Torbalı Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda öğrencilere yönelik bir konferans gerçekleştirildi.

KÂTİP Çelebi Üniversitesi Türk İslam Edebiyatı ve İslam Sanatları Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Raşit Çavuşoğlu’nun davet edildiği konferans öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi. Konferansta Türk İslam Edebiyatının önemli simalarından Yunus Emre, Mevlâna, Hacı Bektaş ı Veli, Ahi Evren gibi mutasavvıfların hayatları ve eserleri, İslam Kültürüne olan katkıları günümüze ulaşan ve insanlığa ışık tutan evrensel mesajlar bağlamında anlatıldı.

KONUŞMASINA Besmele, Hamt ve Salavat ile başlayan Doç.Dr.Raşit Çavuşoğlu ,bütün Tasavvufi İslam Edebiyatı Eserlerinin de bu şekilde  başladığını ve bu kelamların İslam Kültürü açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Kâtip Çelebi Üniversitesine adını veren ünlü tarih, coğrafya ve bibliyografya alimi Kâtip Çelebi hakkında bilgi veren akademisyen Raşit Çavuşoğlu, okumanın, araştırmanın, ilim öğrenmenin ne kadar önemli olduğunu, okunan her kitabın insana değer katacağını sözlerine ekledi.

ÖĞRENCİLERE “Z Kuşağı tanımlamasının müsebbibi sizler değilsiniz. Siz hayata yeni başlıyorsunuz. Kendinizi geliştirmenin yolu kitaplardan geçer. Eğitimli insan acıma duygusu olan, şefkatli, rikkatli, ince, nahif insandır. Düşünce ve tefekkür dünyamızı geliştirmek için kitap okumak gerekir. Bütün müminler kardeştir ifadesi diğer insanlar sizin düşmanınızdır demek değildir. Bizler, Müslüman olmayan diğer insanlara müellefe i kulub olarak bakarız. Nasıl ahlaklı olunur, nasıl dürüst olunur, daha da önemlisi nasıl adil olunur gibi dinimizin güzelliklerini davranışlarımızla insanlara anlatabiliriz. Allah adil olandır ve dünyayı ayakta tutan şey adalettir. Adaletimizle, güzel hasletlerimizle insanlığa örnek olmalıyız. Mevlâna ve Yunus Emre tüm insanlığı kuşatan evrensel mesajları sayesinde dünya çapında benimsenmiştir. Resulullah Efendimiz(sav) “Veda Hutbesi” nde Ey Müslümanlar değil, Ey İnsanlar diyerek tüm insanlara hitap eder.” sözleriyle mesajlar veren Doç .Dr. Raşit Çavuşoğlu adı geçen mutasavvıf şairlerin eserlerinden beyit ve mısra örnekleri sunarak konuşmasını zenginleştirdi.

OKUL Müdürü Coşkun Taşdemir öğrencilerinin yapılan bu çalışmalardan duydukları memnuniyeti belirterek, bu tarz konferansların belli aralıklarla ,öğrencilerin ihtiyaç duyduğu konular çerçevesinde ,alanında uzman akademisyenler eşliğinde tertipleneceği  müjdesini verdi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.