SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Alyanslar borç kapatıyor!

Bu haber 19 Mart 2024 - 0:32 'de eklendi.

Altın fiyatlarının ons bazında değer kazanmadığını dile getiren kuyumcular, altındaki yükselişin Türk Lirasının dolar karşısında değer kaybetmesinden kaynaklandığını söyledi. Öte yandan vatandaşın atın almadığı gibi parmağındaki yüzüğü satacak raddeye geldiğini belirten kuyumcular, “Elimizde çok fazla sayıda alyans var, vatandaşlar dönüp tekrar alırlar diye bekletiyoruz” dedi.

KUYUMCULAR, altının doların yükselmesiyle beraber tırmanışa geçtiğini belirterek, “Meslek hayatımda hiç böyle bir yükseliş görmemiştim. Çünkü dolar hiçbir zaman bu kadar hızlı bir yükseliş göstermemişti. Haliyle de altının ons fiyatı dolar ile yükseldiği için daha önceden bu kadar hızlı yükselmemişti. Az öncede söylediğim gibi altının ons fiyatı dolar ile ölçüldüğü için bizim ülkemizde de dolar hızlı çıkış yaptığı için altın o yüzden şu an yüksek. Dediğim gibi altının ons fiyatı dolar bazlı olduğu için doların durumuna göre değişir ama şunu ekleyeyim aslında altın kendi çapında değer kazanmadı dolar ile yükseliyor” sözlerini sarf etti.

VATANDAŞLARIN alım gücünün düştüğünü söyleyen kuyumcu esnafı kuyumcular, alyans bozduranların sayısının gün geçtikçe arttığını ifade etti. “Şu anda altın alımları çok düştü. Alanlar ise kendi altın borçlarını ödemek alıyorlar. Satış olayına gelir isek eğer eskiye nazaran alyansını küpesini bozduranların sayısı çok arttı. Hatta şunu söyleyeyim elimizde çok fazla sayıda alyans var bunları vatandaşlar eğer dönüp tekrar alırlar diye bekletiyoruz. Çünkü bunların arasında tarih yazanlar eşinin ismi yazanlarda var yani bu şekilde manevi şeylerde olmaya başladı. Bir diğer husus ise bu müşterilerimizin aralarında tekrardan gelip alacağını söyleyen insanlarda var bizde elimizden geldiğince bekletmeye çalışıyoruz.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.