SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Altın rekor kırdı, takılan takılar geri gelmedi!

Bu haber 06 Eylül 2023 - 8:38 'de eklendi.

Torbalılı kuyumcular, vatandaşların alım gücünün düştüğünü belirterek, insanların taktığı takıları geri alamadığını ifade etti.

KUYUMCULAR Sokağı esnafları, düğün sezonunda insanların altın alamadığını ifade ederken, altın piyasası hakkında bilgi verdiler.

“DÜĞÜN ALIŞVERİŞİNE GELEN KALMADI”

BAZI kuyumcular, “Artık insanların alım gücü çok azaldı. Eskisi gibi düğünler yok. 15 yıldır bu işle uğraşıyorum ancak ben böyle bir dönem görmedim. Düğün için alışverişe gelen insan kalmadı. Bu bence en büyük kriz dönemlerinden bir tanesidir ve durum daha da kötüye gidiyor. Böyle devam ederse alışveriş iyice kesilir. 5 tane bilezik alan 1 bileziğe düştü. Yaz dönemi bu haldeyse kış aylarında işler iyice düşecektir. İnsanlar bir tane çeyrek bile alırken defalarca düşünmek zorunda kalıyor. Çeyrek altının satış fiyatı  3 bin liraya dayandı” diye konuştu.

‘TAKILAN TAKILAR GERİ GELMİYOR’

ESNAFLAR, “Eskiden insanlar gram altın takıyordu. Şimdi gram altın bile takamıyorlar. Düğünde aldığı altınları bozdurmak için gelen müşterilerimiz zamanında taktığı takıların geri gelmediğinden şikayetçiler. Akrabasının düğününde çeyrek taktığını ancak kendi düğününde gram olarak geri döndüğünü söylüyorlar. O zaman müşterimiz 750 liraya çeyrek takmış, şuan gram o fiyatlara denk geliyor. Borcu olan kişiler takıyı düşürmek durumunda kalıyor. Eskiden asgarî ücret ile 6 çeyrek alınabildiğini varsayarsak, şuan bu sayının yarı yarıya düştüğünü söylemek mümkün. Masrafları çıktığınız zaman o bile kalmıyor. Piyasalar gittikçe kötüleşiyor. Vergi ve akaryakıt zamlarının da iç piyasayı yükselteceğini düşünüyoruz ve bu duruma müdahale de gelmiyor.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.