SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Akıllı lenslerle uzak ve yakını gözlüksüz görmek mümkün

Bu haber 04 Mayıs 2023 - 21:59 'de eklendi.

Tınaztepe Torbalı Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kemal Kaplan, ‘Akıllı lenslerin bir anlamda da göze üç adet lens yerleştirilmiş gibi bir etkisi var. Yakın ve varsa uzak gözlüğünden kurtulmak isteyen hastalara uygulanan bu cerrahi yöntem ile akıllı lens göze yerleştiriliyor ve ömür boyu hasta yakın, orta ve uzak mesafede gözlüksüz görebiliyor’ açıklamasında bulundu.

GÖZ Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kaplan akıllı lensler ve kullanımı hakkında bilgi verdi. Gözün odaklama gücünün yüzde 70’inin saat camı şeklindeki kornea tabakasından, kalan yüzde 30’unun da göz merceğinden sağlandığını ifade eden Tınztepe’li Göz Doktoru, “Göz merceği, genç yaşlarda odaklama gücünü gerektiğinde değiştirerek hem yakına hem de uzağa odaklama yapabilecek kapasite taşıyor. Ancak 45 yaş itibarıyla bu odak değiştirme kapasitesi azalarak, yakın görme ve okuma zorluğu başlıyor. Yaş ilerledikçe ise odaklama kapasitesi azalmış göz merceği, daha da bozularak saydamlığını kaybediyor ve katarakt oluşuyor. Bu durumda hem yakın hem de uzak görme bozulmuş oluyor.” bilgilerini verdi.

AKILLI lens olarak adlandırılan trifokal lenslerin bu noktada devreye girdiğini aktaran Kaplan, katarakt ameliyatı yapılarak göz içine yerleştirilen üç odaklı lenslerin, bir kez yerleştirildiklerinde ömür boyu göz içinde kaldığını kaydetti.

‘YAKIN, ORTA VE UZAK MESAFEDE GÖZLÜKSÜZ GÖREBİLİYOR’

  1. DR. Kemal Kaplan, akıllı lenslerin, katarakt ameliyatı olan hastaların uzak, orta ve yakın mesafeyi gözlüksüz görme ihtiyacı için geliştirildiğini belirterek, “Akıllı lenslerin bir anlamda da göze üç adet lens yerleştirilmiş gibi bir etkisi var. Yakın ve varsa uzak gözlüğünden kurtulmak isteyen hastalara uygulanan bu cerrahi yöntem ile akıllı lens göze yerleştiriliyor ve ömür boyu hasta yakın, orta ve uzak mesafede gözlüksüz görebiliyor. Hastanemizde bu işlemler başarıyla uygulanabiliyor. Bilgi almak için polikliniğimizi ziyaret edebilirsiniz” ifadelerini kullandı.
Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.