SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Akciğer kanserinde erken teşhis hayat kurtarır

Bu haber 15 Şubat 2023 - 22:40 'de eklendi.

Tınaztepe Torbalı Hastanesi’nde bulunan bronkoskopi sayesinde başta akciğer kanseri olmak üzere birçok hastalığın tanısı konulabiliyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Semih Ağanoğlu, erken tanının, akciğer kanseri tedavisinde çok önemli olduğunu ifade etti

TINAZTEPE Torbalı Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Semih Ağanoğlu, erken tanının, akciğer kanseri tedavisinde çok önemli olduğunu ifade etti. Rutin laboratuvar yöntemleri arasında akciğer kanseri tanısında yardımcı olmadığını ifade eden Ağanoğlu, göğüs hastalıklarında vazgeçilmez bir tanısal işlem olan fiberoptik bronkoskopi sayesinde başta akciğer kanseri olmak üzere birçok hastalığın tanısı konulabildiğini dile getirdi. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ağanoğlu; “Bronkoskopi akciğer kanserlerinde göğüs filmi, bilgisayarlı tomografi ve balgam tahlili ile birlikte değerlendiriliyor. Erken evrede akciğer kanserinin tanısının konulmasını sağlıyor. Fiberoptik bronkoskopi hakkında ise şunları söylemek mümkün, ucunda ışık olan endoskopik bir kamera ile solunum yollarının direkt olarak incelenmesine bronkoskopi denir. Birçok akciğer hastalığının teşhisinde ve bazen tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Tanı amacıyla yapılan işlemlerde genellikle fleksibl (esnek) bronkoskop kullanılmaktadır. Deneyimli ve uzman hekimler tarafından ağız veya burun yoluyla havayollarına girmek suretiyle uygulanır” dedi.

TINAZTEPE Torbalı Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Semih Ağanoğlu, “Göğüs duvarına yakın tümörlerde bronkoskopi ile hastalıklı alan görülemez. Bu hastalara transtorasik akciğer biyopsisi uygulanmalıdır. Bu yöntem ultrasonografi, floroskopi ya da bilgisayarlı tomografi eşliğinde göğüs duvarından değişik şekil ve ebatlarda özel iğnelerle girilerek tümör dokusundan parça alma esasına dayanır. Bu temel yöntemler dışında plevra biyopsisi, torakoskopi, mediastinoskopi, mediastinotomi, lenf bezi biyopsisi, torakotomi gibi tanıya yönelik yöntemlere de başvurmak gerekebilir” şeklinde konuştu. Ağanoğlu, Tınaztepe Torbalı Hastanesi bünyesinde hizmet verdikleri cihazlarla, akciğer kanseri teşhisi koyabildiklerini de sözlerine ekledi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.