SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Akaryakıtta korkutan yıl sonu tahmini!

Bu haber 28 Temmuz 2023 - 12:28 'de eklendi.

Torbalı’da litre fiyatı benzin 36,66; mazot 34,60 lira olurken, akaryakıt istasyonlarının her zamankinden daha çok satış yaptığı ortaya çıktı. Bir akaryakıt istasyonunun müdürü, “Son 8 liralık artış olmadan önce günde bir tanker akaryakıt satarken, bugün itibariyle iki, hatta yer geliyor üç tanker satış yapıyoruz” dedi ve yılsonuna kadar benzin ve mazotun litre fiyatının 50 lirayı bulacağını tahmin ettiklerini ifade etti.

AKARYAKITTA ÖTV’ye zammın yapıldığı 16 Temmuz’da 28,05 lira olan benzinin litre fiyatı 34,05 liraya, 26,32 olan mazotun fiyatı da 32,32 liraya yükselmişti. Daha sonrasında yapılan zamlarla benzin 36,66 liraya, mazot da 34,60 liraya çıkarken, 10 günlük bu süreçte akaryakıt satışlarının azalacağını düşünenlerin yanıldığı ortaya çıktı. Akaryakıt istasyonlarının günlük satışının, 15 Temmuz tarihindeki satışlara kıyasla en az yüzde 20 oranında arttığı öğrenildi.

AKARYAKIT istasyonu işletmecileri, akaryakıt zamlarını takip etmekten yorulduklarını belirten, isminin açıklanmasını istemeyen bir akaryakıt istasyonu müdürü, müşterilerle karşı karşıya getirildiklerini, zamlı fiyatı öğrenen insanların tepkilerine göğüs germek zorunda kaldıklarını anlattı. Vatandaşların, her artışta daha çok isyan ettiğini ancak bu isyana rağmen tasarruf yerine daha çok tüketimin olduğuna dikkat çeken istasyon müdürü, “Bunun sonu nereye varacak bilemiyorum” dedi ve şu değerlendirmeyi yaptı: “Zam haberi duyulduğunda tüm istasyonlarda uzun kuyruklar oluşuyor. Vatandaşın arabasının deposundaki akaryakıt 300 liralık eksildiyse, onu tamamlaya gelen de var, deposunu doldurmaya gelen de… Her iki gruptaki müşterilerimizin ortak tarafı, zammı sanki benzin istasyonları yapıyormuş gibi personelimize söyleniyor olmaları. Biz de müşterilerimize zamma tepki göstermelerini normal karşılıyoruz, her türlü sinir bozucu hareketi sineye çekiyoruz. Müşteri velinimetizdir diyoruz, susuyoruz. Ancak personelimizin o tepkilerden çok sıkıldığını belirtmeden geçemeyeceğim. İşin garibi, akaryakıt fiyatı arttıkça satışların da artıyor olması. İzmir’de bir kamyoncular kontak kapattı, eylem yaptı, başka ses çıkaran olmadı.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.