SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Akaryakıt fiyatları pazar esnafını da vurdu!

Bu haber 16 Ağustos 2023 - 13:30 'de eklendi.

Neredeyse her gün zamlanan akaryakıt fiyatları hem sürücüleri hem de pazar esnafını bıktırma noktasına getirdi. Artan akaryakıt fiyatlarının sebze meyve fiyatlarına da yansıttığını belirten Pazar esnafı akaryakıt fiyatlarının düşmesini istedi.

GENELLİKLE işlerinin büyük bir bölümü nakliyecilerle olan pazar esnafları yerli malların çıkmasına rağmen, artan akaryakıtın fiyatları etkilediğini belirtti. Her sene yerli malların çıkmasıyla birlikte renklenen pazar tezgâhları bu sene renklendi fakat alıcı bulamadı. Akaryakıtın etkilediği sebze meyve fiyatları, akşam saatlerinde uygun fiyata ancak alıcı bulabiliyor. Artan akaryakıt fiyatlarından dolayı satış yapamadıklarını söyleyen Pazar esnaflarından alışveriş yaparak evlerine ekmek götürmelerini sağladığını söylerken kimi esnaf ise zararına satış yaptıklarını belirtti.

“AKARYAKITIN YÜKSELMESİ TÜM ÜRÜNLERİ ETKİLİYOR”

AKARYAKIT fiyatlarının kendilerini çok etkilediğini belirten Fevzi Badıllı, “Akaryakıt 20 liradan 40 liraya çıkarsa her şey tabi ki kat kat yükselir. Vatandaş acaba bir kilo meyve alabiliyor mu, şeftalinin kilosu 40 lira, üzümün kilosu yine 30- 40 lira var mı böyle bir dünya? Her şeyin altında yatan etken tabii ki akaryakıt, devletin buna bir el atması gerekiyor” dedi.

“DÜNYANIN EN PAHALI AKARYAKITINI TÜKETİP EN UCUZ SEBZE-MEYVESİNİ TÜKETİYORUZ”

DAHA sonra sözlerini şu şekilde sürdüren Badıllı şu ifadelere yer verdi; “Biz malı aldığımız fiyata tüketemiyoruz, müşteriye sunamıyoruz. Pazarda bizler zararına ürün satıyoruz. Eskiden 200 liraya akaryakıt alıyorduk kaç gün idare edebiliyorduk şu anda ise 300 liraya günlük akaryakıt alıyoruz. Zaten biliyorsunuz pazarın buraya taşınması buradan tekrar alınması hep akaryakıtla olan bir şey o yüzden dolayı gerçekten akaryakıt bizi öyle böyle etkiledi. Sizlere şu an bu kadara ürün sattık desem yalan olur. Aldığımız malı fiyatına göre satamıyoruz. Yetkililerin çiftçilere yardım etmesi gerekiyor işleri akaryakıtla dönen insanlara yardım etmesi gerekiyor daha doğrusu Türk vatandaşlara yardım etmesi gerekiyor. Akaryakıt çıktı dediler akaryakıt daha pahalı oldu. Yerli ürünlerimiz çıktı dediler yerli ürünler pazara gelmeden zam üstüne zam geldi. Dünyanın en pahalı akaryakıtını biz alıyoruz fakat en ucuz en kalitesiz sebze meyvesini bizler yiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.