SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Akar Kasap’tan et seçme önerileri

Bu haber 23 Kasım 2022 - 10:46 'de eklendi.

Torbalı’daki Sadık İleri Bulvarı’nda uzun zamandır hizmet veren Akar Kasap sahibi Fikri Akar, iyi et alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

DANA, kuzu, tavuk, sakatat, köfte ve sucuk ürünlerini satışa sunan firmada kendisine ait besi çiftliğinden temin edilen hayvanlardan elde edilen etler ile müşterilere hizmet vermeye devam ettiklerini anlatan Akar, “Kaliteli ve güler yüzlü hizmet anlayışına sahip Akar Kasap, yüksek kalitede et ve et ürünlerini yüksek düzeyde hijyenik koşullarda müşterilerine ulaştırıyor. Modern kasap anlayışı için müşteriler tarafından alınan olumlu ve güzel görüşler, işimizi daha da dikkatli ve özenli yapmamıza neden oluyor. Et ve et mamullerini kaliteli hizmet anlayışı ile beraber modern şartlarda müşterilerine sunan Akar Kasap’ta satılan etlerin temin edildiği hayvanların kesimlerini veteriner eşliğinde İslami şartlara uygun olarak hijyenik şartlarda gerçekleştirmektedir” dedi.

HAYVAN GENÇ OLMALI

ET alışverişinin her zaman dikkat edilmesi gereken bir husus olduğunun altını çizen Fikri Akar, “Kestiğimiz etlerin sadece tazeliği değil genç hayvan olması, hijyeni, İslami usullere göre kesilmesi, gördüğümüz et ile aldığımız etin aynı olması da çok önemlidir. Bizler dükkanımızda, alışılagelmişin dışında bir konsept ile satış yapmaktayız. Müşterilerimiz alışveriş esnasında teşhirdeki etlerimizi istedikleri bölgeden alabilmekte ve yine istedikleri gibi hazırlanmakta. Bu durum da yine müşterilerimizin takdirini kazanmaktadır” dedi.

ET SEÇİMİNDE VATANDAŞLARA TAVSİYELER

ÖNCELİKLE etin tazeliğinden, genç ve erkek hayvan olduğundan emin olunması gerektiğini dile getiren Fikri Akar, “Etin rengi kırmızı ise çok büyük ihtimalle ya inek etidir, ya da yaşlı dana etidir. İnek eti sert ve yağsız olursa uzak durun. Genç dana eti ise asla kırmızı olmaz, pembe ve yumuşak olur. Dinlenmiş eti tercih edin aşırı pembe et de dinlenmemiş olur. Hafif kahve tonu almış et, etin en lezzetli halidir. Yağsız etten kaçının. Yağsız et yavan olur. Mutlaka kısmen dahi olsa etin yağlı olmasına dikkat edin. En pahalı et, en iyi et değildir. Yemeğe göre etinizi seçin. Et almadan önce mutlaka ne için kullanılacağını söyleyin. Tavuk aldığınızda eğer derisi, yapışkan bir hal almışsa, bozulmaya başlamış demektir” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.