SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

AK Partili Kaya’dan liste eleştirisi: Yapay zekadan yapay adaylar çıkmış!

Bu haber 20 Şubat 2024 - 1:40 'de eklendi.

AK Parti İzmir Mlletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP’de bazı adayların yapay zeka programı le belirlenmesi hakkında “Yapay zekadan yapay adaylar çıkmış. Bu İzmirlinin aklı ile alay etmektir. Ben belirledim adayları, İzmir’de yaşayan CHP’liler sizin aklınız çalışmaz, tepki göstermeyin biz yapay zeka ile yaptık. Böyle bir aymazlık olmaz. Bornova’ya müracaat etmiş, 2’nc bölgede milletvekilliği adaylığı yapmış bir isim alıp Karabağlar’a koydun. Bu yapay zeka nasıl bunu atamış” dedi.

AK PARTİ İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, SonSöz TV’de yayınlanan programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

İLÇELERİN VE İZMİR’İN DİNAMİKLERİNE GÖRE BELİRLİYORUZ ADAYLARIMIZI…

PARTİLERİNDEKİ aday belirleme süreci için konuşan Kaya, “Mayıs seçimleri biter bitmez biz de yerel seçim hazırlıları başladı. İlçe ve büyükşehir adaylarımızın tespiti noktasında il başkanımızın koordinasyonunda ilçe yöneticileri ile meclis üyesi arkadaşların performansları, yeni meclis üyesi olabilecek arkadaşların çalışmaları yapıldı. İlçe adaylarımızn tespitini Cumhurbaşkanımızın gelişi ile ilan ettik. Şimdi sıra meclis üyesi belirlemede… Teşkilatlarımız ile meclis üyesi çalışmalarımızı tamamladık ve son rötuşlar yapılacak. Bugün-yarın listeler seçim kuruluna teslim edilecek. Biz de ilçelerin ve İzmir’in dinamiklerine göre belirliyoruz adaylarımızı. Meclis üyesi belirleme sürecinde bile anket çalışması yapıldı.Tamamen İzmir’in beklentilerine yönelik adaylarımız ve meclis üyelerimiz tespitinde sona geldik. Biz bu şekil yönetiyoruz süreçleri…. İzmirli hemşehrilerimizin görüşleri çok önemli. CHP daha farklı bir sistem içinde” dedi.

CHP’NİN YAPTIĞI İZMİRLİNİN İRADESİNE SAYGISIZLIK

CHP Lideri Özgür Özel’in belediye başkan adayları belirleme süreci ile ilgili olarak “sokaktan gelen sesi dinledik” açıklamasını eleştiren Kaya, “Özel’in dediği sokağın sesi değil. Bu CHP Genel Başkanlık katındaki küçük bir kliğin ortaya koymuş olduğu yerel seçimden sonraki kongre sürecine ilişkin bir liste. Bu sokağın değil CHP Genel Başkanlığı’nın sesi… Bunu sırf biz değil CHP içinde siyaset yapan ismler de söylüyor. Onlar tanımıyıor kendi adaylarını. Gördük, başka ilçeye müracaat etmiş, Bornova’ya müracaat etmiş, Karabağlar’a götürüyorsunuz. Bu hem Karabağlarlılara hem Bornovalılara böyle bir saygısızlık yapılabilir mi? Ancak hem İzmirlileri hem Karabağlar’da yaşayan vatandaşları çantada keklik görüyorlar ki… Tunç Soyer’in hiç tutmayan hikayesinin başıdır bu. Karabağlar’da dolaşırken ‘burası neresi?’ demişti. Şimdi şehri tanımasını geçtik, Karabağlar’ı hiç bilmeyen bir ismi Bornova’dan alıp buraya getirebiliyorsunuz.Bu tamamen İzmirlinin iradesine saygısızlık. Ben kimi koysam nasıl seçiliyor yaklaşımı ile yaptıkları son eser bu” şeklinde konuştu.

YAPAY ZEKADAN YAPAY ADAYLAR ÇIKMIŞ

CHP’DE bazı adayların yapay zeka ile belirlenmesini yorumlayan Kaya, “Yapay zekadan yapay adaylar çıkmış. Bu İzmirlinin aklı ile alay etmektir. Ben belirledim adayları, İzmir’de yaşayan CHP’liler sizin aklınız çalışmaz, tepki göstermeyin biz yapay zeka ile yaptık. Böyle bir aymazlık olmaz. Yapay zekanın sonucu yapay adaylar çıktı. Bornova’ya müracaat etmiş, 2’nci bölgede milletvekilliği adaylığı yapmış bir ismi alıp Karabağlar’a koydun. Bu yapay zeka nasıl bunu atamış? Karabağlar’ın belki hiçbir sokağına girmemiş bir durumdan bahsediyoruz. Çeşme’de yolu karıştırıp Urla’ya dosya verme hikayesi var. İlçe başkanı ‘siz burayı biliyor musunuz?’ diyor İstanbul’dan geldik, verdik Urla’yı, olmadı buyrun Çeşme diyorlar. İzmir’deki CHP’nin genel merkezin bakış açısı bu…. CHP’nin kongresi 13-14 oyla ikinci tura kaldı. O oy farklı olsa Kılıçdaroğlu genel başkan olsa farklı adaylar konuşacaktık. Yine İzmir’le alakası olmayan yapay zekalı değil farklı insanları konuşacaktık. Soyer devam edecekti, Cemil Tugay siyasetten silinmişti. Değişen belediye başkanlarının büyük kısmı devam edecekti. Hepimiz biliyoruz. CHP kongresinde ikinci tura kalmayıp Kılıçdaroğlu genel başkan seçilseydi İzmir’de daha farklı bir tablo ile karşılacaktık. İzmirli hemşehrim ne düşünüyor baktıkları yok. İrade çantada keklik, ne olursa olsun, kimi koysam CHP ambleminin altına basacaklar oyu. Ben de kongrede sıkıntı yaşamayım, adamlarımı koyayım, kılıf olarak da yapay zekayı söyleyeyim diyorlar. Bu gerçekten ayıp bir şey. Müracaatlara baktığımızda bu olabilecek bir şey mi? Şehre ilişkin bir kelimesi yok sonra diyorlar ki sizin aklınız ermez yapay zeka ile yaptık bu iş” ifadelerini kullandı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.