SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

AK Partili Atilla Kaya’dan Soyer’e ‘Sülün Osman’ benzetmesi!

Bu haber 23 Kasım 2023 - 0:45 'de eklendi.

Mahkemenin rezerv alan kararını iptal ettiği Buca Cezaevi arazisi ile ilgili değerlendirme yapan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’ hedef aldı. Kaya, arazinin İller Bankası’na devredildiğini belirterek “Küçük ilçenin adayı gibi bu işi yürüten, Büyükşehir’in ağırlığını taşıyamayan bir olunca hayal satma ş yapılıyor. Artık bu aciziyet meselesi… Meşhur Sülün Osman hikâyelerinden bir tanesi. Kendisinin olmayan köprüyü satma hikâyesi gibi. Burası İller Bankası’nın mülkü. Sen burada gelip nasıl planlayacaksın?” dedi.

AK PARTİ İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. Programın gündeminde Buca Cezaevi’nin planlanma sürecinde yaşananlar ele alındı.

BURASI İLLER BANKASI’NIN MÜLKÜ, SEN BURADA GELİP NASIL PLANLAYACAKSIN?

BUCA Cezaevi ile ilgili mahkemenin rezerv alan ve iptal kararları üzerinden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sözlerini hedef alan Kaya, arazinin planlama yetkisinin belediyeye ait olmadığını belirtti. Kaya yaptığı açıklamasında “Küçük ilçenin adayı gibi bu işi yürüten, Büyükşehir’in ağırlığını taşıyamayan biri olunca hayal satma işi yapılıyor. Artık bu acziyet meselesi… Meşhur Sülün Osman hikayelerinden bir tanesi… Soyer’in aday adaylığı sürecinde yaşadığı acziyetin içinde bir Sülün Osman hikayesi var. Kendisinin olmayan köprüyü satma hikayesi gibi. Burası İller Bankası’nın mülkü… Sen burayı gelip nasıl planlayacaksın? Orada kamulaştırma yaptın mı? Kesinleşmemiş bir planlama süreci var. . Burada yürüyen bir çalışma var vatandaşın memnun olduğu. Kendinize ait olmayan bir yeri gidip planlayabilir misiniz?” dedi.

BÜYÜKŞEHİR DAVA AÇMA SÜRECİNİ KAÇIRMIŞ

DAVA süreci hakkında konuşan Kaya, “Geçmişte burada plan var. Buradaki planı değiştirmek için İller Bankası’nın görüşünü aldın mı? Orası rezerv alan ilan edilmiş bir alan ve sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bir plan yaptı. 4 bin metrekare alanı biz 1 TL kamulaştırma parası olmadan kamuya açtık. Burada hukukçu olarak söylemek gerekirse İdare Mahkemesi’ne başvurabilmek için bir süreç var. Burası rezerv alan ilan edildiğine dair belgeleri ortaya koyduk. Bundan 2 yıl önce bildirilmiş. Büyükşehir zaten zamanında dava açmadığı için rezerv alan kararı kesinleşmiş. Sonrası süreçleri tabii ki ön göremeyiz ancak Büyükşehir dava açma sürecini kaçırmış” açıklamasını yaptı.

BUCA Cezaevi alanının şu an molozla dolduğunu belirten Kaya şunları söyledi: “Yeşil alan yapacağız dediği yeri moloz ile doldurmuş. Vatandaşın şikayetine gittim bende. Moloz ve asfalt kırıkları ile doldurmuşlar. Bizim bu noktadaki paylaşımımızdan sonra Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü müdahale etti. Sizin kendi arsanıza devlet girmiş ve park yapacağız demiş… Bu olabilir mi? Kamulaştırma yapılmalı. Yaptığımız planda 44 bin metrekarelik alanı sosyal donatı alanı olarak İzmir’e kazandırdık. Burada zaten plan var. Bu plan AVM Planı. Bunu Büyükşehir yaptı. Biz bunu kaldırdık. Mahkeme planları iptal ettiği için yine AVM planı gerekiyor. Plan değişikliği ile ilgili kurumun görüşünü almanız lazım ancak bunu da almamışsınız. Sülün Osman hikayesi gibi. Yarın herhalde başka birilerini arazilerinin üzerinde değişik değişik planlar yapılacak herhalde. Acı olan, bir kişi de çıkıp sormamış ‘başkanım nasıl yapacaksın buraya?’ diye. Bu planlar iptal olunca arkadaki Adnan Kahveci yolu da kullanılamayacak”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.