SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

AK Partili Atilla Kaya’dan ‘Buca Cezaevi’ kararı için yorum

Bu haber 27 Ekim 2023 - 6:48 'de eklendi.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, yıkımı gerçekleştirilen ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv alan edilen Buca Cezaevi arazisi ile ilgili mahkemenin verdiği kararı yorumladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin rezerv alan kararının iptal için açtığı davanın Büyükşehir lehine sonuçlanması ile ilgili konuşan Kaya, “eski planı geri döndürüp burayı tekrar AVM yapmak isteyenlere karşı mücadelemiz devam edecek. Yargısal süreç devam ediyor. İzmir’in hayrına olan her şeye karşı çıkan istemezükçüler hüsrana uğrayacak” dedi.

GEÇEN sene yıkımı gerçekleştirilen Buca Cezaevi’nin bulunduğu alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv alan edilmişti. Rezerv alan kararı, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yargıya taşınarak iptali istenmişti. İzmir 6. İdare Mahkemesi, bilirkişi raporu doğrultusunda rezerv alan kararını iptal etti. Cezaevinin yıkımı ve planlama sürecinin önemli aktörlerinden olan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise davacı İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni hedef aldı.

-MAHKEMEDEN KARAR… BUCA CEZAEVİ SİL BAŞTAN!

SOSYAL medya hesabı üzerinden açıklama yapan Kaya şunları söyledi: Yılların kronikleşmiş sorunu olan Buca Cezaevi sorununu biz çözdük. Cezaevini yıktık ve CHP’li Büyükşehir’in AVM planını da kaldırdık. Cezaevi arazisinden açılan yol ile Adnan Kahveci Caddesi’ni kesintisiz ulaşıma açtık. Buca Belediyesi’ne tahsis ettiğimiz pazaryeri alanı, bölgedeki büyük bir sorunu çözdü. CHP AVM yapmak istedi, biz ise yeşil alanı, rekreasyon alanı, eğitim alanı, otoparkı, pazaryeri ile burayı Buca’mıza kazandırdık. Buca Cezaevi planlarına dava açan, eski planı geri döndürüp burayı tekrar AVM yapmak isteyenlere karşı mücadelemiz devam edecek. Yargısal süreç devam ediyor. İzmir’in hayrına olan her şeye karşı çıkan istemezükçüler hüsrana uğrayacak.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.