SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Ahmetli’de taş ocağı istemiyoruz!

Bu haber 20 Ağustos 2021 - 23:16 'de eklendi.

Torbalı’nın Ahmetli Mahallesi sınırları içerisinde yerleşim yerlerine yakın bir mesafede Ahmetli Devlet Ormanı sınırları içerisinde kalker ocakları ve kırma eleme tesisi projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı.

PROJEYE karşı olduklarını belirten Ahmetli Mahallesi Muhtarı Hasan Kaplan, “Ben çevreye zarar verecek olan her şeye karşıyım. Bizim burada her yerde zeytin ağaçları var. Taş ocaklarıyla bizim buranın doğası bozuluyor” dedi

TORBALI’NIN Ahmetli Mahallesi sınırları içerisinde planlanan kalker ocakları ve kırma eleme tesisi projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı. Projenin gerçekleştirileceği ruhsat sahaları İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planına göre ise tarım arazi olarak belirlenen alanlar içerisinde kalmakta olsa da, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre Ahmetli Devlet Ormanı sınırları içerisinde yer alıyor. Proje alanına en yakın yerleşim merkezi 1,38 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Ahmetli Mahallesi olurken proje alanının güneyinde yer alan ve dönemsel kullanılan bağ evi ise proje kapsamında talep edilen ÇED Alanlarına ortalama 330 metre mesafede yer alıyor.

“ÇED İZNİ VERİLMEMELİ”

ÇED süreci başlayan kalker ocakları ve kırma eleme tesisi projesi ilgili açıklamalarda bulunan Ahmetli Mahallesi Muhtarı Hasan Kaplan, “Ben çevreye zarar verecek olan her şeye karşıyım. Bizim burada her yerde zeytin ağaçları var. Taş ocaklarıyla bizim buranın doğası bozuluyor. Zeytin ağaçlarının bol olduğu, tarımla geçinen yerlere bunların kurulmaması gerekiyor. Mantıklı olarak düşündüğümüzde bu projeye ÇED izni verilmemesi gerekir. Bizim mahallemizde yapmasınlar” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.