SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Ahmetli ve Subaşı’da tarımda çocuk işçiliğine ‘dur’ dendi!

Bu haber 07 Ağustos 2021 - 3:28 'de eklendi.

 Genç Hayat Vakfı’nın,  Uluslararası Çalışma Örgütü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliği ile  hayata geçirdiği Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi Projesi faaliyetleri, Milli Eğitim Bakanlığının Telafide Ben de Varım Projesi kapsamında Ahmetli ve Subaşı Mahallelerinde  toplamda 130’a yakın öğrencinin katılımıyla büyük bir heyecan ve coşkuyla devam ediyor.

SANAYİ ve tarım bölgesi olan ve yoğun göç alan  Torbalı İlçesinin pilot bölge olduğu bu proje ile çocukların eğitim hizmetlerine yönlendirilmesine, desteklenmesine, ailelerin çocuk işçiliği konusunda bilgilendirilmesine, çocukların okula devam ve performanslarının takip edilmesine yönelik çalışmalar yapılıyor.

TORBALI ilçesinde kaymakamlığın ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün önemli katkı ve destekleri proje uygulayıcısı Genç Hayat Vakfı için önemli oldu.

TORBALI KAYMAKAMI ERCAN ÖTER VE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ CAFER TOSUN FAALİYETLERİN YAPILDIĞI AHMETLİ İLKOKULUNU ZİYARET ETTİLER

TORBALI Kaymakamı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Mahalle Muhtarı, Çalışma ve Sosyal  Güvenlik Bakanlığı Temsilcisi, İŞKUR İlçe Müdürü, Genç Hayat Vakfı Temsilcisi ve Bilgi Üniversitesinden akademisyenler proje faaliyetlerin sürdürüldüğü Ahmetli İlkokulunda öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldiler.

ERCAN ÖTER, ÖĞRENCİLERLE RENKLİ BİR SÖYLEŞİDE BULUNDU

FAALİYETLERİ yerinde inceleyen Ercan ÖTER, öğrencilerle eğitim, spor, meslek seçimi üzerine renkli bir söyleşide bulundu. Öğrencilerle yakından ilgilenen ÖTER, öğrencilere okumanın güzelliğini, önemini, bol bol kitap okumaları, kendilerine hedefler seçmelerini ve bu hedefler doğrultusunda çalışmaları gerektiğini söyledi. Projenin hayata geçmesinde ve uygulanmasında destek veren herkese teşekkür etti.

TORBALI İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer TOSUN, tarım işçisi ailelerin çocuklarının eğitimle buluşturulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirip emeği geçen herkese teşekkür etti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.