SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Ağaçlık alanda otlatmaya geçit yok!

Bu haber 14 Mayıs 2023 - 23:15 'de eklendi.

Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı zeytinlik arazide koyunlarını otlatan çobanlara cezai işlem uygunıyor. Koyunların zeytin ağaçlarına zarar verdiğini tespit eden ekipler, çobanlara para cezası kesiyor

BESİCİLİK yaparak geçimini sağlayan vatandaşlar son yıllarda yem fiyatlarındaki artış nedeniyle zor günler geçiriyor. Artan üretim maliyetleriyle mücadele eden besiciler, yem almak yerine hayvanlarını otlatmaya çıkartıyor. Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı da kurallara uymayarak ormanlık ve ağaç dikili arazilerde hayvanlarını otlatan besicilere yönelik devriye uygulamalarını sürdürüyor.

HASADI biten tarım arazileri besicilerin hayvanlarını otlatmak için getirdiği ilk adres oluyor. Çiftçilerin arazilerini yeni ekim dönemine hazırlamadan yapılan otlatma herhangi bir sorun yaratmıyor. Ancak tarım arazilerinin dışındaki ağaçlık ve ormanlık alanlarda sürüler halinde yapılan otlatmaların cezai müeyyidesi bulunuyor. Merkeze yakın bölgelerde bu tip olaylara rastlanmazken merkeze uzak dağlık kesimlerdeki yerlerde çobanlar ve besiciler bu kuralı zaman zaman ihmal ediyor.

ÇİFTÇİ Malları Koruma Başkanı Özkan Burgaz, “Ağaçlık ve orman bölgelerinde sürülerin otlatılması yasak. Ne yazık ki bu kural bazen ihlal ediliyor. Ağaçlık bölgelerde otlatılan hayvanların ağaçlara zarar vermesi söz konusu. Bekçilerimizin devriye ve kontrolleri devam ediyor. Ağaçlık alanlarda hayvanlarını otlatanları görenler bize ihbar etmelerini önemle rica ediyoruz. Gelen ihbarlarla bu tip suçların önüne tamamen geçeceğiz. Çünkü sürülerin ormanlık alanlara verdiği zararların boyutu büyük oluyor” de

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.