SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Ağaç kökünden mangal kömürü üretiyorlar

Bu haber 11 Eylül 2022 - 3:06 'de eklendi.

Üretimi son derece zor olan mangal kömürü Ahmetli Mahallesi’nde işçiler tarafından büyük zorluklarla üretiliyor. Yaz aylarında öğlen sıcağına kalmamak için sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmaya başlayan işçiler akşam saatine kadar çalışıyor.

EKMEKLERİNİ kömürden kazanan işçilerin çalışma esnasındaki gösterdikleri gayret ne kadar zor şartlar altında çalıştıklarını gözler önüne seriyor. Resmi ruhsatlı mangal kömür yerinde Meşe, pinar, sandal gibi ağaçların köklerinden oluşturdukları kubbelerin üzerlerini saman ile örtüp odunları yakan işçiler gün boyunca tamamen yanmamaları için başında bekliyor.

ÖYLE ki nöbetleşe sırayla üretim yerinde kurulan çadırda gece gündüz kalınıyor.8 gün boyunca yanan ağaç kökleri işçiler tarafından toplanarak istifleniyor. İşin hem zorluğu hem de sağlıksal yönü itibariyle üreticiler çalıştıracak işçi bulamıyor.

GÜNLÜK yevmiye ile buldukları işçiler ise uzun süre durmayıp işten ayrılıyor. Yaz aylarında sıcak havanın bunalttığını ancak ekmek parası çalışmak zorunda olduklarını belirten işçiler, üretimde genellikle aile üyelerinin çalıştıklarını belirtti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.