SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Acemi kasaplığa son, kurban kesim kursu açılacak

Bu haber 07 Temmuz 2021 - 20:00 'de eklendi.

Torbalı Halk Eğitim Merkezi’nde yaklaşan kurban bayramı öncesinde ‘kurban kesim kursu’ açılacak.

Torbalı HEM, kurban bayramı öncesinde vatandaşların kurban kesimini belirli kurallar çerçevesinde rahatlıkla yapabilmesi amacıyla kurs açacağını duyurdu. Müracaatların, merkeze yapılacağı bildirilirken, kurban kesim kursu yaklaşık 2 gün sürecek. Kurban kesim kursunu başarı ile tamamlayan adaylara kurban kesim sertifikası da verilecek. Kaymakam Ercan Öter’in özellikle bayramda yaşanan acemiliklerin önüne geçmek için bu kursu açılması yönünde talebi olduğu bilgisi edinildi.

SERTİFİKASI OLMAYAN KURBAN KESEMEYECEK!

Yaklaşan kurban bayramı öncesi yetkililer, kursiyerlere kurban kesimi konusunda bilinmesi gereken teorik ve uygulamalı eğitimlerin verileceğini, kesim yeri ve yerin hazırlanması, kesimde kullanılacak malzemeler, okunacak dua ve dini bilgiler, kurbanın parçalanması ve derisinin muhafazası ile ilgili bilgiler verileceğini aktardı. Kursa katılmak için vatandaşların zaman kaybetmeden başvurularını yapmaları gerektiği vurgulandı. ‘Kurban Kesim Kursu’ adı altında açılacak kurs 20 saatten oluşacak. Sınıflarda en az 12 kursiyer olacak ve fazlası da alınabilecek. Sertifikası olmayan kesim yapamayacak.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.