Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, gelen şikayetler üzerine Kuşadası International Dent Care diş polikliniğine tedbil-i kıyafetle gitti. Doktor ve çalışanlar, “Hasta bakmıyoruz, doktorlar izinli, başka hastaneye gidin” sözleri üzerine rektör olduğunu açıklayan Aldemir, hastaneyi kapattı.
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir gelen şikayetler üzerine teftiş için tedbil-i kıyafetle Kuşadası International Dent Care diş polikliniğine gitti. Konu hakkında açıklama yapan Aldemir, “Şikâyetler üzerine hastaneye gittim. Görevliler, muayene olmadığını, doktorların izinli olduğunu belirterek başka hastaneye gitmemi istedi. Ben de ‘siz niye buradasınız’ o zaman dedim. Davranışları da çok laubali oldu. Üç katlı binanın klimaları da çalışıyordu. İsraf olduğunu ve hastalara saygısızlık yapıldığına karar verdim. Kapattık orayı. Rektör olduğumu da söyledim. Yeni doktorlarla en kısa zamanda açacağız. Ben vatandaşın mağdur edilmesine ve devletin israfa uğramasına karşıyım” dedi.
Rektörü hasta sanıp terslediler
ADÜ Rektörü Prof. Dr. Aldemir, son teknoloji cihazlarla donatılan poliklinik personeli ve hastane hakkında şikâyet aldı. Hastaların şikayeti üzerine mağdur edilip, edilmediğini denetlemek isteyen Aldemir, mesai saatlerinde özel aracında kıyafet değiştirip, şapka takarak diş merkezine gitti. Hasta olarak girdiği hastanede muayene olmak isteyen rektörü, personel elinde sigara ile karşıladı ve “Muayene olamazsınız, doktor yok, başka hastaneye gidin” dedi. Rektör, “Doktor ne zaman gelecek. Dişim ağrıyor” dedi. Personel, “Neden bu kadar çok soru soruyorsunuz? Başka hastaneye gidin, doktorlar izinli. Bir aydır doktor yok” diyerek Aldemir’i tersledi. Rektörü tanımayan personele Aldemir, “Ben rektörüm, neden hastalara böyle davranıyorsunuz” diyerek tepki gösterdi.
Rektör Aldemir, Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi Başhekimiyle görüşerek kendisini tedavi etmeyen, tersleyen ve laubali davranan poliklinik çalışanlarının başka yere gönderilmesini ve polikliniğin kapatılması talimatını verdi.
Oraya rektör olarak değil, vatandaş olarak gittim
Rektör Osman Selçuk Aldemir, “Hasta bakmayan ve laubali davranan personeli affetmem. Bir aydır hasta bakılmıyor, ama o personel her gün orada. Klima çalışıyor, elektrik yanıyor. Hastaya hizmet vermeyen bir yeri kapattık. Beni tanımamaları çok önemli değil. Önemli olan hasta bakmamaları ve davranış şekilleri. Yeni doktorlarla en kısa zamanda açacağız. Ben vatandaşın mağdur edilmesini ve devletin israfa uğramasına karşıyım. Zaten bana bağlı kurumları, çat kapı gidip sürekli denetliyorum. Ben görevimi yapıyorum. Oraya rektör olarak değil, vatandaş olarak gittim. Vatandaşa nasıl davranıldığını ve sistemin nasıl aksadığını görmüş oldum. Gerekeni yaptım” dedi.
egehaber.com















