11 Yaşında kapalı bel fıtığı ameliyatı oldu. Malatya Gözde Hastanesi’nde Dr. Bülent Bozyiğit tarafından gerçekleşen ameliyat kullandığı yöntemi ile 11 yaşında ve bel fıtığı bulunan bir çocuğa ilk kez uygulanılmış oldu.
11 Yaşında kapalı bel fıtığı ameliyatı oldu. Malatya Gözde Hastanesi’nde gerçekleşen ameliyat kullandığı yöntemi ile 11 yaşında ve bel fıtığı bulunan bir çocuğa ilk kez uygulanılmış oldu.
Malatya’da 6. Sınıf öğrencisi olan İ.D. kısa bir süre önce başlayan ağrılarının ardından doktora götürülüyor. Yapılan kontroller sonucunda Henüz 11 yaşında olan İ.D.’nin ileri düzeyde bel fııtığı olduğu anlaşılıyor. Fıtık ilerlediği için acilen ameliyata alınan İ.D Malatya Gözde Hastanesi Op. Dr. Bülent Bozyiğit tarafından 11 yaşındaki bir çocuğa LDP endoskopik kapalı bel fıtığı ameliyatı gerçekleşti. Ameliyatın çok başarılı geçtiğini belirten Opr Dr. Bülent Bozyiğit kısa sürede eski sağlığına kavuşacağını belirtti.
Şu ana kadar dünyada 10 yaşının altında 4 çocuğa bel fıtığı ameliyatı yapıldığını söyleyen Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Bülent Bozyiğit 11 yaşında ilk kez bir çocuğa LDP endoskopik kapalı bel fıtığı ameliyatı yapıldığını söyledi.
EGE HABER













