Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, belediyenin tarımsal üretim ve markalaşma çalışmaları kapsamında hayata geçirilen “Metropolis” markasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Demir, göreve geldikleri günden bu yana Torbalı adına kalıcı bir değer oluşturduklarını vurgulayarak, “Göreve geldiğimiz günden bu yana bir marka yarattık: Metropolis. Bu markanın patenti Torbalı Belediyemize, yani sizlere ait” dedi.
BELEDİYEYE ait tarım arazilerinde yapılan hasat çalışmaları hakkında da bilgi veren Demir, Torbalı Belediyesi mülkiyetindeki toplam 250 dekar alandan zeytin toplandığını belirtti. Yapılan hasat sonucunda elde edilen 59 bin 995 kilogram zeytinden, 7 bin 468 kilogram zeytinyağı üretildiğini açıklayan Demir, bu rakamların belediyenin tarımsal üretimde ulaştığı noktayı ortaya koyduğunu ifade etti.
ÜRETİLEN zeytinyağlarının çok yakında Torbalılılarla buluşturulacağını müjdeleyen Başkan Demir, satış ve dağıtımın belediye tarafından kurulacak olan TOMAR (Torbalı Halk Market) üzerinden yapılacağını söyledi. Demir, “Çok yakında Metropolis zeytinyağlarımızı, yeni kuracağımız TOMAR’larda sizlerle buluşturacağız” diyerek hem üreticiyi hem de tüketiciyi koruyan bir model hedeflediklerini kaydetti.
BAŞKAN Demir, bu projenin yalnızca bir tarımsal üretim çalışması olmadığını, aynı zamanda Torbalı’nın yerel değerlerini ön plana çıkaran ve belediyeye yeni bir gelir kalemi oluşturan stratejik bir adım olduğunu belirtti. Metropolis markasının ilerleyen süreçte zeytinyağının yanı sıra farklı tarım ürünleriyle de büyütülmesinin planlandığını sözlerine ekledi.













