İzmir’de patronun makineleri Torbalı’daki yeni fabrikaya taşıma girişimine karşı gece gündüz nöbete başlayan Temel Conta işçileri ile polis arasında gerginlik yaşandı. Sabah saatlerinde giriş çıkışların kapatıldığı grev alanındaki emekçiler, “Fabrikadan bir çöp bile çıkmasına izin vermeyeceğiz” dedi.
İZMİR Kemalpaşa’da faaliyet gösteren Temel Conta’da 400 günü aşkındır süren grev, patronun makineleri Torbalı’da kurduğu yeni fabrikaya taşıma kararıyla yeni bir aşamaya girdi. Çalışma Bakanlığı’na yapılan başvurunun ardından taşımayı engellemek isteyen işçiler fabrika önünde 24 saatlik nöbete geçti. Taşımanın cumartesi gününe kadar yapılacağının öğrenilmesinin ardından sabah saatlerinde fabrika önünde yoğunluk oluştu.
İŞÇİLERİN örgütlü olduğu Petrol-İş Aliağa Şube yöneticileri, direnişteki Digel Tekstil işçileri ve örgütlü oldukları TEKSİF Sendikası yöneticileri, ayrıca emek ve demokrasi güçleri bileşeni kurum temsilcileri fabrika önüne gelerek nöbete destek verdi. Bu sırada makineleri taşıyacak vinç de alana girdi. Polis ekipleri fabrikanın önünde geniş güvenlik önlemi aldı, grev alanına giriş çıkışlar kapatıldı. Gazetecilerin görüntü almasını engellemeye çalışan emniyet amiri, işçilere “Bugün fabrikadan makine çıkışı olmayacak, küçük malzemeler çıkarılacak. Ama yarın izin belgesi gelirse cop kullanırım yine de çıkarırım” dedi.
DİRENİŞTEKİ işçiler, makinelerin taşınmasının grevi fiilen kırmaya dönük bir hamle olduğunu belirtti. İşçiler, “Bugüne kadar çıkarttıklarına saysınlar. Bu fabrikadan bir çöp bile çıkmasına izin vermeyeceğiz” diyerek nöbeti sürdüreceklerini ifade etti.













