SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Torbalı polisinden ‘Harman Operasyonu’

Bu haber 12 Şubat 2021 - 17:57 'de eklendi.

Torbalı’ya yüklü miktarda uyuşturucu girişinin yapıldığı istihbaratını alan Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri gerçekleştirdikleri Harman Operasyonu ile uyuşturucu ticaretinin adeta belini kırdı.

TORBALI İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Büro ekipleri, ilçeye yüklü miktarda uyuşturucu girişinin sağlandığını, uyuşturucu maddenin kırsal bir bölgede gömülerek saklandığını ve torbacı olarak tabir edilen sokak satıcıları aracılığı ile piyasaya sürüleceği istihbaratı üzerine harekete geçerek operasyon başlattılar. “Harman Operasyonu” ismini verdikleri operasyon sonucunda konu ile bağlantılı olduklarını tespit ettikleri şahıslara karşı çalışma başlatan Torbalı İlçe emniyet Müdürlüğü ekipleri, şahısların örgütlenerek Torbalı’da uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma, silahla görevli memura mukavemet, 6136 Sayılı kanuna muhalefet, gece vakti birden fazla kişiyle silahlı yağma, silahla tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, genel güvenliği tehlikeye sokma, suç örgütü kurma yönetme suçları ile ilgili gerçekleştirilen Harman Operasyonu sonucunda Bozköy’de ormanlık bir alanda 12 kilo esrar maddesi ele geçirildi.

6 KİŞİ TUTUKLANDI

EDİNİLEN istihbari bilgiler ışığında 2020 yılı Kasım ayında Manisa ilinden suç örgütü üyelerinden uyuşturucu madde almak için gelen 5 şahsın kırsalda suç örgütü mensupları tarafından alıkonularak paraları ve zati eşyalarını silah zoruyla gasp ettikleri ve işkenceye maruz tutuldukları duyumu üzerine  suç örgütünün faaliyetini sürdürdüğü bölge tespit edilerek yapılan operasyonda rehin alınan şahıslar kurtarılarak suç örgütü mensubu 8 şahıs ve çeşitli silah, mühimmat ve uyuşturucu madde ele geçirildi. Şahıslardan 6’sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

POLİSE ÇARPIP, SİLAH KULLANDILAR

DEVAM etmekte olan soruşturma Narkotik Şube Müdürlüğünün yürütmüş olduğu dosya ile birleştirilerek yapılan teknik ve fiziki takipler sonucu 2020 Aralık  ayı içerisinde suç örgütü üyelerinin kullanmış oldukları araç takip edilerek Beşikçioğlu mevkinde kıstırılmış, kovalamaca sonucu şahıslar resmi araçlara çarparak  zarar vermişler, durdurulan araç içerisindeki şahıslar silahla direnmeleri ve ateşle karşılık vermeleri üzerine şahıslardan biri çatışma sonucu etkisiz hale getirilmiş ve yaralı olarak ele geçirildi. Yanında bulunan diğer şüpheli şahısla birlikte yüklü miktarda uyuşturucu maddesi ve kullanmış oldukları silahlara el konuldu. Sevk edilen her iki şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

EMNİYET’İN BAŞARISI TORBALI’YA HUZUR VERİYOR

TORBALI’DA gerçekleştirilen Harman Operasyonu sonucunda toplam 20 adreste arama yapıldı. Bu aramalarda; 12 kilo esrar,1 kilo skunk, 60gr metamfetamin, 25 gram sentetik esrar, 14 tabanca , 6 tüfek ve çok sayıda mühimmata el konuldu. F.B., A.G., R.A., G.G., M.D., N.U., S.U., C.A., B.K., M.S., Y.B., G.A., A.K., N.K., M.B., isimli 15 şahıs tutuklanarak Cezaevine gönderildi. Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü, Torbalı’da uyuşturucu madde ticareti yapan ve yaptıran şahıslara, suç örgütlerine yönelik çalışmalarına devam edecek. Genişletilen operasyon neticesinde 8 şüpheli şahıs daha yakalanmış ve bunlardan 3’ü daha çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler. Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün bu operasyonları ilçe halkına da huzur veriyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.