Tarım arazilerinde büyük çapta maddi hasarlara neden olan yaban domuzları için üreticiler nöbet tutmaya başladı. Ekili arazilere giren domuzlar üreticiler tarafından avlandı.
Yaklaşık bin fabrikada 55 bin kişinin çalıştığı Torbalı’da sanayi tesislerinin sayısı her geçen yıl artıyor. Dünyaca ünlü şirketlerin yeni yatırımları için tercih ettiği ilçede tarımsal faaliyetlerde devam ediyor. Dört mevsim hasadın yapıldığı tarım arazileri yeni açılan fabrikalar ve çevre kirliliği sorunlarının artması tehlikesiyle karşı karşıya kalırken, çiftçiler topraklarına sahip çıkarak üretime devam ediyor. Artan giderler ve hasadı yapılan ürünlerin beklenilen oranda kar bırakmaması zorluklarıyla mücadele eden çiftçilerin son haftalarda yaban domuzları korkulu rüyası oldu.
ÜRETİCİLERDEN YABAN DOMUZU NÖBETİ
Hasadı devam eden tarım arazilerindeki mahsuller zaman zaman hırsızların hedefi oluyor. Gecenin ilerleyen saatlerinde arazilere gelen şahıslar arazilerde buldukları her şeyi götürüyor. Üreticiler hırsız ve yabani hayvan tehlikesine karşılık arazilerinde 7/24 beklemeleri için bekçiler tutuyor. Bekçiler arazilere inşa edilen kulübe ve çadırlarda hırsızlara ve yabani hayvanların zarar vermesini önlemek amacıyla nöbet tutuyor. Torbalı Çiftçi Koruma Kollarında görevli bekçiler de dağlık kesimlerde yer alan tarım arazilerinde meydana gelebilecek hırsızlık olaylarına karşı devriyeler atıyor. Yaz mahsullerinin hasadında son haftalara girildiği tarım arazilerine yaban domuzları dadandı. Hava sıcaklıklarının artmasıyla dağlık kesimlerde yiyecek bulamayan yaban domuzları son olarak Kaplancık Mahallesi’ndeki tarım arazilerinde görüldü. Yaban domuzlarıyla ilgili yaşadıkları sorunu dile getiren Murat Güvenç, “Dağlık kesimlerde yaşayan yaban domuzları otların kuruması ve hava sıcaklıklarının artmasının ardından yerleşim yerlerine yakın tarım arazilerine gelmeye başladı. Yaban domuzları, ekili arazilere zarar verirken köylerde yaşayan insanları tedirgin ediyor. Yetkililerin yaban domuzlarına karşı bir önlem almasını istiyoruz. Arazileri zarar gören arkadaşlarımız domuzları korkutmak için havaya ateş etmesine rağmen hayvanlar kaçmayınca vurmak zorunda kalıyor” dedi.
















