SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

95 yıldır hiçbir önlem alınmadı

Bu haber 08 Ocak 2023 - 1:30 'de eklendi.

Birinci derece deprem bölgesi olan ve ikisi büyük olmak üzere de çok sayıda fay hattı üzerinde olan Torbalı’da aralıklı olarak küçük çapta depremler oluyor. Son birkaç gündür meydana gelen depremler yeniden bu konuyu gündeme taşıdı.

TORBALI ilçe sınırlarının yer aldığı coğrafya birinci derece deprem bölgesi arasında gösteriliyor. İlçede en büyük deprem olarak 31 Mart 1928 Cumartesi günü saat 02.27’de meydana gelen ve 6,5 büyüklüğündeki sarsıntı kayıtlara geçmişti.

TORBALI’DAKİ en büyük depremde 50 kişinin yaşamını yitirmiş, binlerce vatandaşın evsiz kalmasına neden olmuştu. O tarihten itibaren Torbalı maddi ve can kaybına sebebiyet veren deprem yaşanmadı.

EGE Bölgesi’nde çeşitli dönemlerde meydana gelen ve Torbalı’yı da yakından ilgilendiren depremler, ilçe halkına korku dolu anlar yaşatırken, İzmir’de yüzyılın en yıkıcı depremi olarak gösterilen 1928 Torbalı depremi de sık sık gündeme geliyor.

BÜYÜK depremlerin 100 yılda bir tekrar ettiğini ifade eden yetkililer, “Büyük yıkım ve ölümlere neden olan depremler 100,90,80 yıllık aralarla tekrar ediyor. Torbalı’daki en büyük depremde 91 yıl önce oldu. Büyük bir depremin olma olasılığının en yüksek olduğu yıllardayız. Fakat aradan geçen 95 yılda Torbalıda deprem konusunda kayda değer herhangi bir çalışma yapılmadı. İlçede yaşayanlara deprem anında ne yapacaklarına dair hiçbir bilgilendirme ya da eğitim semineri verilmedi. Şehirleşme açısından giderek büyüyen Torbalı’da deprem toplanma sahalarının yerleri belli değil ” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.