SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

80 yaşındaki Vesile Teyze, dağ tepe demeden koyunlarını otlatıyor

Bu haber 25 Temmuz 2023 - 8:19 'de eklendi.

Özbey’li 80 yaşındaki Vesile Ay, ilerleyen yaşına rağmen dinç görüntüsüyle dikkat çekiyor. Neredeyse küçük yaşlardan bu yana dağlarda çobanlık yapan Vesile Teyze, “Herhangi bir sağlık sorunum yok çok şükür. Ben bu kadar dinç olmamı, yıllardır dağlarda çobanlık yapmama bağlıyorum” dedi.

GECE gündüz çobanlık yapan Vesile Ay’ın hiçbir geliri ise yok. Ara sıra Muhtarlık aracılığıyla ulaştığı kaymakamlık para veriyor. Diğer günler ise bazen koyun veya kuzulardan satıp geçimini sağlıyor, bazen de çocukları gönderiyor. Evli olan ve 2 erkek 2 kız çocuğu bulunan Vesile Ay’ın eşi ise rahatsızlığı nedeniyle kızının yanında kalıyor.

‘HAYVANLARIMIN PEŞİNDEN GİDİNCE VÜCUDUMA CAN GELİYOR’

3 YAŞINDA Bulgaristan’dan göç ederek ülkemize gelen Vesile Ay, sonrasında Torbalı’nın Özbey Mahallesi’ne yerleşmiş. O yıllarda, ailesinin hayvanlarına bakan Velise Ay, yıllar içinde bu konuda tam bir uzman olmuş. 80 yaşında olmasına rağmen dağlarda koyun peşinde olduğunu aktaran Ay, “Eğer çobanlık yapmazsam hasta olurum. Koyunlarının peşinden gidince vücuduma can geliyor” dedi.

‘TARLA BOZUKLARINA GİDİP HAYVANLARIMIN KARNINI DOYURUYORUM’

HAYVANLARINI otlatmak için günde iki defa dağlara veya ovaya gittiğini söyleyen Vesile Ay, öğle sıcağında ise bir gölgeliğe çekip hayvanlarının dinlenmesini bekliyor. Özellikle bu dönemde, kendi deyimiyle ‘tarla bozuklarına’ giderek hayvanlarının karnını doyurmalarını sağlıyor. Çünkü yem alacak parası olmadığını söylüyor Vesile Teyze…

‘BABAMIN VASİYETİYDİ’

“BABAM ölürken ‘koyunlarımı satma’ diye nasihatta bulundu bana! Vasiyetini yerine getiriyorum” diye konuşan Vesile Ay, elinden geldiğinde bu mesleği sürdüreceğini kaydetti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.