SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

8 köyün çiftçisi, 12 yıldır pahalı akaryakıt almak zorunda

Bu haber 01 Haziran 2023 - 1:06 'de eklendi.

Karakuyu’da hizmet veren benzinhane zarar edince 12 yıl önce kapandı. 8 köy ve 1 mahalle Torbalı merkezinden akaryakıt ihtiyacını karşılamak zorunda kalırken, vatandaş tam bir mağduriyet yaşıyor. Çiftçi seyyar taşıma tankerlerle, daha fazla ücret ödeyerek akaryakıt satın alıyor.

KARAKUYU Mahallesi’nde 10 yıldır hizmet veren akaryakıt istasyonu 12 yıl önce kapandı. Civarda bulunan 8 köy ve 1 mahalle Torbalı merkezinden akaryakıt ihtiyacını karşılamak zorunda kalırken, vatandaş 12 yıldır tam bir mağduriyet yaşıyor. Akaryakıt almak için kilometrelerce yol giderek ihtiyacını karşılamak zorunda kalan bölge halkı ise, yaşanan mağduriyette bezmiş durumda. Kapanan istasyondan bölge halkının yanı sıra müşterilerinin büyük çoğunluğunu çiftçiler oluşturuyordu.

EN ÇOK MAĞDURİYETİ DAĞTEKKE YAŞIYOR

İstasyonun kapanmasıyla birlikte Dağtekke, Ormanköy, Helvacı, Korucuk, Çamlıca, Düverlik, Karakızlar ve Karaot köyleri ile Karakuyu Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar mağdur oldu. Mağduriyeti yaşayan köyler arasında, en yakın akaryakıt istasyonuna 29 kilometre uzaklıkta olan Dağtekke Mahallesi geliyor. Köylüler ihtiyaçlarını ilçe merkezine geldiği zaman bidonlarla akaryakıt alarak veya ilçe merkezine gidenlere sipariş vererek gideriyor.

‘BİNLERCE İNSAN MAĞDUR’

AKARYAKIT istasyonunun kapanmasıyla birlikte özellikle çiftçilerin mağdur olduğunu dile getiren Karakuyu’lular, “Zarar ettiği gerekçesiyle 7 yıl önce mahallemizdeki akaryakıt istasyonu kapandı. Aradan geçen süre boyunca en büyük mağduriyeti çiftçiler ve Karakuyu’dan geçişi olan mahallelerimiz yaşadı. Binlerce insan akaryakıt almak için ilçe merkezine gitmek zorunda kalıyor. Ve halen bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Ne yapacağımızı bilemiyoruz, halk mağdur. bir an önce bu mağduriyetin giderilmesi için yetkililere çağrıda bulunuyoruz” seklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.